Slovenija
28626 ogledov

Kaos na cestah: na primorski avtocesti 26-kilometrski zastoj

gneča na ljubljanski obvoznici Saša Despot
Promet je močno povečan na cestah iz smeri Avstrije proti Hrvaški. Primorska avtocesta stoji.

Na primorski avtocesti je zaradi nesreč po podatkih prometnoinformacijskega centra ob 14.30 zaprt prehitevalni pas med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Prav tako sta zaprta vozni in počasni pas med počivališčem Lom in priključkom Unec proti Kopru. Promet stoji tako na ljubljanski zahodni kot južni ljubljanski obvoznici. Za pot od Ljubljane do Kopra po trenutnih podatkih potrebujete uro in pol.

Gneča je tudi v obratni smeri. Zastoji se začnejo že na Razdrtem, pa vse do Ljubljane. Pot od Kopra proti Ljubljani traja več kot dve uri, saj je območje zastojev dolgo več kot 30 kilometrov.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti od Blagovice do Ljubljane, na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški ter na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za pot od Ljubljane do Karavank trenutno potrebujete 56 minut.

Zastoji so tudi na lokalnih cestah Žalec – Vransko, Dolenje pri Jelšanah – mejni prehod Jelšane, Lucija – Strunjan – Izola, Seča – MP Sečovlje, Dragonja – Šmarje – Koper ter na regionalni cesti skozi Postojno. 

Prometnoinformacijski center opozarja, da sta počivališči Lukovica in Lopata na štajerski avtocesti, med Ljubljano in Celjem proti Mariboru zasedeni.

Hrvaška meja | Avtor: Epa Epa

Gneča je tudi na mejnih prehodih. Na Gruškovju se za izstop iz države čaka od ene do dveh ur, za vstop v državo pa do 30 minut. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Starod (30 minut za vstop), Sečovlje (do 30 minut za vstop in do ene ure za izstop), Jelšane (do 30 minut za vstop in izstop), Dragonja (do 30 minut za izstop), Dobovec (do ene ure za izstop), Zavrč (do 30 minut za izstop), Sočerga (do 30 minut za izstop).

Dars opozarja, da lahko močno povečan promet pričakujemo tudi konec tega tedna zaradi vračanja turistov proti Avstriji. Posamezne občasne zapore pa lahko pričakujete tudi na trasi Dirke po Sloveniji. Danes do 16.45 bodo občasne popolne zapore na relaciji Ptuj - Sveta Trojica - Lenart - Šentilj - Zgornja Kungota - Pesnica - Maribor - Hoče - Slovenska Bistrica - Poljčane - Loče - Ponikva - Šentjur - Šmarje pri Jelšah - Podplat - Rogaška Slatina.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
 • patrik2 12:46 18.junij 2022.

  Mogoče je čas za izgradnjo železniške infrastrukture s ciljem razbremeniti ceste

 • Avatar krucefix
  krucefix 18:26 16.junij 2022.

  Pravijo,kaj delam skozi doma,uživam pa se ne trajbam okoli da preživljam čas v gužvi

 • Avatar jezeran
  jezeran 17:13 16.junij 2022.

  In za to plačam vsako leto 110 eurov. 1 cent je preveč za te zjebane ceste