Slovenija
45942 ogledov

Kaos v Svobodi: Sklicali novinarsko konferenco, nato pa ...

Robert Golob Klakočar Zupančič Državni zbor / Matija Sušnik
So razlog za odpoved novinarske konference razprtije med Golobom in Urško Klakočar Zupančič?

Novinarska konferenca poslanske skupine Svoboda o razkritju domnevnih nepravilnostih na Darsu ter o domnevni korupciji v času vlade Janeza Janše, ki je bila napovedana za danes ob 11. uri, je zdaj odpovedana, so sporočili iz Gibanja Svoboda.

Najprej so sporočili, da bo zgolj prestavljena, zdaj pa je očitno padla odločitev, da je sploh ne bo.

Znotraj stranke naj bi sicer po poročanju številnih medijev vladal kaos. Na črni listi predsednika vlade Roberta Goloba naj bi se namreč znašla predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki jo je že pozval k odstopu z mesta predsednice DZ. 

Razlog? Glasovanja o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko se je vzdržala in s tem očitno razburila Goloba. "V naši državi imamo čuden sistem, da ministre imenuje in razrešuje državni zbor. Sama menim, da na ta način oblasti niso ločene na tri veje, kot bi morale biti. Težko se izrekam o tem, kakšen je odnos med premierjem in ministrico za kmetijstvo. Ni me zraven. Vem samo eno. Ministrica za kmetijstvo je, vsaj kar se tiče kabineta predsednice državnega zbora, sodelovala odlično. Tako da, spoštovana ministrica, jaz vas spoštujem, vam želim vse dobro. Mislim, da je skrajni čas, da nekaj naredimo in spremenimo ustavo v tem delu. Naj bo premier tisti, ki bo imenoval in razreševal ministre," je takrat Urška Klakočar Zupančič pojasnila svojo odločitev o tem, da ne bo glasovala.

A kljub Golobovim pritiskom naj bi bila večina poslanske skupine na strani predsednice DZ, poroča N1. Skrbi jih, da bi ob morebitnem odstopu stranki znova padla podpora.

Podpora vladi je sicer padla že drugi mesec zapored, delo premierja Roberta Goloba in njegove ministrske ekipe podpira najmanj volivcev doslej.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 62
  • lojs 18:07 24.oktober 2023.

    endrek že spet serje vsem in vsakomur ... ne vem kako prenašate ta smrad, za kozlat

  • dd 16:37 24.oktober 2023.

    Meni je pa v tej vladi najbolj fajn Tina Gaber. Zadnji video o oživljanju je bil zelo poučen.

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:00 24.oktober 2023.

    Je treba drugega prijatelja nastavit, je dobil ukaz