Slovenija
19885 ogledov

Kapo dol: Slovenske medicinske sestre prinesle ček za kar 18 tisoč evrov

Medicinske sestre v Italiji zaslužijo dobrih 1.800 evrov, na Norveškem pa več ko Žurnal24 main
Usoda begunskih sirot iz Ukrajine, ki so nastanjene v Slavini pri Postojni, se je dotaknila prebivalcev Slovenije, zato so jim namenili že marsikatero pomoč. Donacije so različne, prav vseh pa so neizmerno veseli, je za STA povedala direktorica dijaškega doma Postojna, ki vodi projekt sirotišnice, Cvetka Kernel.

"Nekatere od donacij so nepredstavljive, nepričakovane in tudi finančno tako visoke, da nikoli ne bi razmišljal, da bi lahko tako bilo. Taka je bila tudi donacija Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, ki je prinesla ček za 18.000 evrov. Denar so zbirale medicinske sestre in babice po vsej Sloveniji. Težko si predstavljam, koliko energije so porabili za ves ta denar," je povedala Kernelova.

Ljudje zbirajo denar in druge stvari po različnih kanalih. Velikokrat jih presenetijo tudi take donacije, kot so jo dobili v sredo, ko so svoj prispevek prinesli otroci iz Osnovne šole Knežak. Vendar za ukrajinske otroke zbirajo tudi na drugih okoliških osnovnih šolah.

"Nekateri so nam že prinesli svoj prispevek, drugi so ga napovedali. Vendar je nepredstavljivo, kako ti otroci in njihovi starši zbirajo in prinesejo poleg denarja različne stvari, kot so plenice, higienski material, potrebščine za otroke. Potem so tu donacije, ki jih dajejo podjetja. Eno med njimi je doniralo 10.000 evrov, s tem denarjem smo kupili profesionalni sušilni stroj," je še povedala.

Veseli so tudi manjših, vsakodnevnih donacij. Prebivalci iz okolice jim med drugim prinašajo sadje, pogosto tako dobijo jagode in češnje, sladice ali igrače. Dobili so tudi torto ob ukrajinskem prazniku, ki so je bili zelo veseli. Mnogi pridejo in jih povprašajo, kaj potrebujejo, in jim potem to tudi prinesejo.

Kernelova je povedala še, da so nekatere manjše donacije namenili tudi ženskam, medicinskim sestram in zdravnicam, ki so prišle s sirotami, in njihovim otrokom. Tako so jim namenili bone za frizerja, pedikuro in podobno, otroke pa bodo odpeljali na počitnice ter jih opremili s šolskimi potrebščinami pred novim šolskim letom.

"Donacije prihajajo iz različnih koncev Slovenije, vendar smo vseh, tudi najmanjših, zelo veseli," je v zahvalo vsem donatorjem povedala Cvetka Kernel.

 
Komentarjev 10
 • Avatar pantani
  pantani 07:23 17.junij 2022.

  Kaj če bi za naše lačne otroke kaj postorili?!!!

 • Tara_Farrell 16:05 16.junij 2022.

  Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

 • Ender3 16:04 16.junij 2022.

  Tisti, ki nima dobrodelno daje drugim. One druge bolj skrbijo davki, ki bi jih morali plačevati tudi za to, da bi bilo bolje revnim in nemočnim. Kako smo si različno solidarni slovenci. ?!!!