Slovenija
5835 ogledov

Kar se dela od doma tiče je najbolj strog tale minister

Andrej Šircelj
1/2
Tamino Petelinšek/STA
Delu od doma sta najmanj naklonjena ministra za finance in gospodarstvo Andrej Šircelj in Zdravko Počivalšek, najbolj pa ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič in ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Nekateri javni uslužbenci laže opravljajo delo od doma, drugi težje (inšpektorji na primer pregledov ne morejo opravljati od doma), nekateri doma imajo pogoje za delo, drugi ne, a kljub temu so razlike med ministrstvu občutne.

Na ministrstvu za finance je od doma delalo 41 odstotkov zaposlenih, na ministrstvu za izobraževanje jih je bilo v službi manj kot tretjina. 

Od doma je na finančni upravi delalo le dobrih tisoč zaposlenih, kar je vsega 28 odstotkov, a to ne pomeni, da sta bili tri četrtini na delovnem mestu, tam jih je bila le polovica, drugi uslužbenci so bili odsotni zaradi koriščenja višje sile, letnih dopustov in iz drugih opravičenih razlogov (npr. starševstvo, bolniške).

Na upravi za javna plačila je od doma delalo le 45 od 153 zaposlenih, kar je manj kot tretjina, na uradu za preprečevanje pranja denarja in uradi za nadzor proračuna pa skoraj dve tretjini. 

Na ministrstvu za pravosodje je v petek na lokaciji ministrstva delalo le 29 odstotkov zaposlenih, 11. novembra jih je bilo 39 odstotkov.

Na ministrstvu za javno upravo od 11. novembra od doma delalo 330 (61 odstotkov) javnih uslužbencev, delovnem mestu pa 157 (29 odstotkov) javnih uslužbencev. Desetina je bila odsotnih zaradi bolezni, čakanja na delo, dopusta, službene odsotnosti, starševskega dopusta, višje sile (varstva otrok) in suspenza. V Inšpektoratu za javni sektor sta od doma delala dva (12 odstotkov) javna uslužbenca, na sedežu ministrstva 13 (tri četrtine) javnih uslužbencev, dva sta bila odsotna zaradi dopusta. 

V upravi za informacijsko varnost je od doma delalo 5 (pol) javnih uslužbencev, na deloovmem mestu trije, dva sta bila odsotna zaradi dopusta in starševskega varstva.

Na ministrstvu za izobraževanje je bilo novembra na delu v prostorih delodajalca povprečno 29 odstotkov zaposlenih, na ministrstvu za okolje in prostor pa je od doma delalo 54 odstotkov zaposlenih.

Na ministrstvu za zdravje je bilo 11. novembra na delovnem mestu prisotnih 42 odstotkov zaposlenih, v uradu za varstvo pred sevanji pol, na uradu za kemikalije pa jih je bila v službi le četrtina.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 16:38 24.april 2021.

  Kustec , Kozlovič ....za kozlat stroka.

 • jakec1575 09:28 01.december 2020.

  najprej vsem ljudem placajte, ce jim ne dovolite sluzenje za kruh.

 • Luksi 08:09 01.december 2020.

  In to je tudi razlog, da se epidemija ne ustavi. Če je za to možnost naj vsi delajo od doma in to naj se določi z odlokom in spremlja z inšpektorji, ker se velika večina ukrepov drži, rezultata pa ni. ...prikaži več Zdaj se pa išče, kdo hodi po pločniku brez maske in inšpektorji hodijo na Šmarno goro. Vlada se spreneveda in krivi ljudstvo za svoje neumne ukrepe, v prostem času ne smem ven brez maske, pa še nisem slišal, da bi se kdo zunaj okužil, v službi pa lahko vsk dan 8ur haramo po svoje in prehajamo občin

Sorodne novice