Slovenija
56 ogledov

Kar skriva pred nami, bo moral povedati KPK

katja špur mediaspeed
Imenovanje Katje Špur na dobro plačano službo v Washington že obravnava Komisija za preprečevanje korupcije.

Minister za finance Uroš Čufer, ki javnosti noče odgovoriti na vprašanje, s čim ga je 33-letna Katja Špur prepričala, da jo je izbral za sanjsko službo v Washingtonu, bo moral to očitno pojasniti Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK).

"Iz vsebine vašega vprašanja je mogoče sklepati, da se vprašanje navezuje na konkreten primer, ki je na Komisiji za preprečevanje korupcije v postopku obravnave. Dokler komisija postopka v konkretni zadevi ne bo zaključila vam zaradi zagotovitve nepristranske in objektivne preiskave ne moremo posredovati nobenih dodatnih informacij," so pojasnili na naša vprašanja, ali ima to imenovanje znake korupcije. 

Pravila so malo zaobšli

Spomnimo, na interni razpis (uradno se mu reče notranja seznanitev) se je prijavilo sedem kandidatov, a ni bil izbran nihče izmed njih, minister za finance pa je vladi za službo, ki mesečno prinese 9.600 evrov, predlagal mlado članico SD, ki je marca prišla delat v njegov kabinet in se na razpis sploh ni prijavila. V notranji seznanitvi so sicer zapisali, da bodo obravnavali le popolne in pravočasne vloge. 

V kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek so pojasnili, da se ta v izbiro, ki je v pristojnosti ministra, ni vtikala.

Komentarjev 13
  • karnipravniprav 07:02 14.avgust 2014.

    No, ne vem, zakaj se vsi tako sprašujejo, namesto da jo že enkrat nekdo ustavi, ker hara že odkar se je pojavila. Upam samo, da nima svojih moških trupelc tudi že po KPK. Vsi, ki jo poznajo, zelo dobro poznajo ...prikaži več tudi njeno taktiko. Od prvega trenutka, ko se je pojavila na politični sceni, moška trupla padajo. Ženska je odlična manipulatorka, na prvo žogo nasmejana in "prijazna" z videzom preprostosti, nato so pijačke in večerje (ob nekaj alkohola seveda), nato se zgodi oz,. če je potrebno (potrebno:), se dogaja dalj časa, punca dobi, kar si želi, hkrati pa si dobi toliko internih informacij, da je kasneje nihče nima jajc prijeti za jajca. Štrika zelo dobro za in proti, od dela pa ni kaj od nje. Zato je Fajonova tudi ni obdržala. Ji je začela delati škodo. Nje žal ni mogla prepričati s "tistim". :) Me pa čudi, kako imajo jajca taki funkcionarji zastaviti svoja jajca in ime za to. In kako to, da je do zdaj še noben ni ustavil. Ker kadrov je pa na tone boljših, in po doseženi izobrazbi in p

  • buco321 20:12 13.avgust 2014.

    Verjetno je bilo dovolj samo enkrat,pa še večerja

  • police 19:01 13.avgust 2014.

    ne razumem tega. človek se prijavi na vse možno, da bi dobil boljšo službo, da imamo vsaj znosno življenje, kle pa se najde ena p....., ki še kandidira ne za pozicijo in ji nabacijo službo za 9600 na mesec!!! mislimmmmm, ...prikaži več j..... ti m...... kam smo mi prišli. poj pa pravijo zakaj se v sloveniji streljajo in pobijajo. škoda da to počnejo na napačnih lokacijah!!