Slovenija
4397 ogledov

Karavanke zaprte, na gorenjski AC izredne razmere

prevozniki, karavanke, zapora Saša Despot
Nenadno zaprtje predora pod Karavankami ob najbolj nesrečnem terminu. Po gorenjski AC trenutno nikar proti Jesenicam.

Ponedeljek zjutraj. Pred predorom Karavanke se tudi na običajen začetek tedna vije kolona stoječih tovornjakov. 

Tokratni ponedeljek pa se je začel naravnost katastrofalno, saj so morali zaradi tehničnih težav povsem zapreti cev karavanškega predora. 

Zapora velja do preklica, poroča prometno-informacijski center. Pred predorom nastaja zastoj, zaprt pa je tudi priključek Jesenice Zahod.

Po navedbah Policijske uprave Kranj je na gorenjski avtocesti v smeri Karavank petkilometrska stoječa kolona tovornih vozil.

Polna so vsa počivališča na gorenjski avtocesti, vozila pa izločajo tudi na Torovem. Policiji pomoč nudijo tudi cestninski nadzorniki Darsa, so sporočili kranjski policisti.

Obvoz:
- Za tovorna vozila proti Avstriji preko mejnega prehoda Šentilj, pred prehodom je približno 2 kilometra dolg zastoj tovornih vozil proti Avstriji.
- Obvoz za osebna vozila je čez prelaza Ljubelj in Korensko sedlo.

Na gorenjski avtocesti od Vodic proti Avstriji izločajo tovorna vozila namenjena skozi predor.

Voznike pozivajo, naj se ne odpravljajo proti Karavankam, ker se jih (pre)usmerja tudi nazaj proti Ljubljani. V Avstrijo pa naj se odpravijo po drugih poteh. Pozivajo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in zbranosti, ker v takih okoliščinah obstaja velika nevarnost naletnih trčenj.

Po navedbah prometno-informacijskega centra je obvoz za tovorna vozila proti Avstriji preko mejnega prehoda Šentilj. Pred prehodom je približno kilometer dolg zastoj tovornih vozil. Obvoz za osebna vozila je čez prelaza Ljubelj in Korensko sedlo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Mesija_se_vraca 10:37 01.marec 2021.

    To je zgled upora, ne pa drkanje iz kavča. https://youtu.be/Rajgs-gBZRM

  • Avatar pantani
    pantani 09:25 01.marec 2021.

    Nič pa ne piše zakaj?!!!