Slovenija
11 ogledov

Karlu Erjavcu očitajo zgrešeno zunanjo politiko

Karel Erjavec Saša Despot
Poslanci NSi in SDS so predstavili vsebino inteprelacije zoper zunanjega ministra. Zunanja politika, ki jo vodi, je po njihovi oceni preveč improvizirana, nedosledna, neučinkovita, nejasna in nenačelna.

"Ne potrebujemo zunanje politike Karla Erjavca," je  v DZ, na predstavitvi interpelacije novinarjem dejal predsednik parlametnarnega odbora za zunanjo politiko in poslanec NSi Jožef Horvat in dodal, da z interpelacijo enostavno ne morejo več odlašati.

Skupina poslancev s prvopodpisanim vodjo poslancev NSi Matejem Toninom, podpise so prispevali tudi vsi poslanci SDS, Erjavcu očita "vodenje improvizirane, nedosledne, nejasne nenačelne, neodločne, nerazumljive in statične, z eno besedo zgrešene zunanje politike."

Kot je pojasnil Horvat na novinarski konferenci, interpelacija ne pomeni rušenja vlade: "Če bo Erjavec razrešen, lahko koalicijo in vlado zruši on sam," je dodal: 

 Poziv Cerarju naj sam razreši Erjavca

Če pa ne bo razrešen, Horvat opozarja premierja Mira Cerarja, da bo njegova vlada le še tonila. Zato s tem dajejo Cerarju možnost, da Erjavca razreši sam. Če bo to storil, bodo umaknili interpelacijo, je dejal.

Erjavec o še enem izgubljenem dnevu v parlamentu

Zunanji minister Erjavec je interpelacijo pričakoval. Kot je dejal, je bil že čas, da od besed preidejo k dejanski vložitvi interpelacije. "Glede na doslej vložene interpelacije sem zdaj jaz na vrsti," je še zapisal in dodal, da upa da bodo z interpelacijo predlagatelji uspeli, saj bo šlo v nasprotnem ponovno "za izgubljen dan v parlamentu".

Očitki v interpelaciji

O vsebini sta sicer v sredo zvečer natančneje poročala Radio Slovenija in POP TV. Kot so poročali na omenjenem radiu, je zunanja politika po oceni predlagateljev pod vodstvom Erjavca improvizirana, nedosledna, neučinkovita, nejasna in nenačelna. Prepričani so tudi, da glas Slovenije v evropskih institucijah izginja.

Avtorji interpelacije Erjavcu očitajo še celo vrsto nepremišljenih izjav, ki da so močno škodovale ugledu države, od afere z arbitražnim sporazumom pa do polemik v zvezi s priznanjem Palestine.

Erjavec bo tako drugi minister vlade Mira Cerarja, zoper katerega bo opozicija vložila interpelacijo. Septembra se je namreč v DZ zagovarjala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar.

Komentarjev 5
  • Kelly Sandrana 13:44 07.januar 2016.

    Hello Sir / Madam,Sandra Kelly sem sekretar kabineta posojanja denarja med posebej.Morate posojanja denarja med posamezniki za obvladovanje finančne težave, da bi končno prekinil zastoj, ki jo povzroči banke, ki jih zavrnitve vaše vloge datotek kreditov? ...prikaži več Ga sandrana podjetje je lahko, da posojilo v znesku, ki ga potrebujejo, in s pogoji, da bo vaše življenje lažje. Nato se obrnite mi, če želite izvedeti več o naših zelo ugodnimi pogoji.Nudimo € 10.000 do 5.000.000 € za odplačevanja 5 let do 25 let, po stopnji 2% na lahko an.Vous kontaktirajte me:sandrana_credito@hotmail.comsandrana_credito@hotmail.comhvala

  • Avatar čavez
    čavez 09:38 07.januar 2016.

    Zgrešeni so vsi naši politiki, z dragcem na čelu.

  • dragec 08:42 07.januar 2016.

    Tudi stranko DESUS