Slovenija
3 ogledov

Kartagina ostala brez dovoljenja

evri1 Žurnal24 main
Na Tržnem inšpektoratu RS opozarjajo, da družba Kartagina iz Ljubljane nima dovoljenja za opravljanje dejavnosti potrošniškega kreditiranja.

Za ureditev in nadzor nad trgom posojil sta zadolžena Banka Slovenije in Tržni inšpektorat RS, pri čemer je slednji pristojen za nadzor nad dajalci kreditov, ki poslujejo na podlagi dovoljenja Urada RS za varstvo potrošnikov.

V zadnjem času so na inšpektoratu zasledili ponudbo gotovinskih kreditov družbe Kartagina s sedežem na Miklošičevi cesti v Ljubljani, zoper katero so že maja lani zaradi ugotovljenih kršitev zakona o potrošniških kreditih ukrepali z izdajo odločbe, s katero so ji do odprave nepravilnosti prepovedali sklepanje kreditnih pogodb. Zoper izdano odločbo je bila vložena pritožba, ki jo je ministrstvo za gospodarstvo avgusta lani zavrnilo, so danes sporočili z inšpektorata.

Na inšpektoratu ob tem potrošnike prosijo, naj jim posredujejo kreditne pogodbe, ki so jih morebiti sklenili z družbo Kartagina v času po uveljavitvi zakona o potrošniških kreditih, to je od lanskega 7. avgusta dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.