Slovenija
26 ogledov

Kastelic bo še naprej županoval

Alojzij Kastelic bo še naprej načeloval trebanjski občini. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Po preštetih vseh glasovih je na današnjem drugem krogu županskih volitev v Trebnjem slavil dosedanji župan Alojzij Kastelic. Prejel je 53,40 odstotka glasov.

Njegova protikandidatka Špela Smuk jih je prejela 46,60 odstotka. Podatki so še vedno neuradni.

Po podatkih lokalne volilne komisije je bila volilna udeležba na drugem krogu nekaj več kot 53,24-odstotna.

Dosedanjega župana Alojzija Kastelica, ki je v prvem krogu volitev zbral 29 odstotkov glasov, sta  v drugem krogu podpirala še NSi in SDS. Špela Smuk, ki je v prvem krogu zbrala 27 odstotkov glasov, pa je že v prvem krogu volitev nastopila s podporo Demokratične stranke dela, LDS, SNS, SMS in Zares.

Postopek lokalnih volitev v Trebnjem je lani zaradi postopka ustanavljanja občine Mirna zadržalo ustavno sodišče. Po sprejemu zakona, s katerim so poslanci ustanovili novo občino Mirna, pa je predsednik DZ Pavel Gantar za preteklo nedeljo razpisal volitve županov in občinskih svetnikov v obeh občinah. Zaradi skorajšnjih velikonočnih praznikov je trebanjska volilna komisija za drugi krog volitev določila današnjo nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.