Slovenija
359 ogledov

Kateri lak je boljši? Sante ali bistveno cenejši Catrice?

lak za nohte, lak, nohti Žurnal24 main
Zveza potrošnikov Slovenije je na svoji spletni strani od petka do ponedeljka odklenila rezultate testa lakov za nohte. Tudi nenaročnice lahko primerjate, ali je dražje tudi boljše.

Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) je od petka do ponedeljka odklenjen test lakov za nohte.

Na primerjalnem testu so potrošniške organizacije preizkusile tako klasične lake, kot tiste, ki obljubljajo dolgotrajno obstojnost. Obstojnost so preverili po enem dnevu, nato pa še tretji, peti in sedmi dan po nanosu (če je proizvajalec obljubljal dolgo obstojnost).

Obstojni ravno niso, a večina se jih lepo sveti! Tako bi lahko z enim stavkom opisali glavne ugotovitve tokratnega testa lakov za nohte,” ugotavljajo pri ZPS. 

Za test so izbrali živo rdeč lak in dodali še tri modre, ki sodijo med današnje modne težnje. Na embalaži lahko preberemo trditve, kot so: "dolgo obstojen", "titanium", "obstojnost do 10 dni", "suh v sekundi", "obarvaj & pojdi".

Trditve so pretirane, ugotavljajo pri ZPS, saj vsak drugi lak ni dobro prestal testa obstojnosti. Na testu je za las zmagal lak Sante, ki sicer sodi v višji cenovni razred, toda na voljo so tudi cenejše dobre alternative: laka Manhattan in Catrice sta skoraj najcenejša med konkurenti na testu in sta se dobro odrezala. Alessandro, Anny in L`Oreal so iz srednjega cenovnega razreda, še posebej so se odlikovali pri sijaju, Anny in L`Oreal pa sta dobila tudi zelo dobro oceno za prekrivnost.

Podrobno primerjavo med laki najdete na tej povezavi; kot že izpostavljeno, test je za tiste, ki niste naročniki ZPS odklenjen do ponedeljka, 14. decembra.

Največ dobrih iz srednjega cenovnega razreda


Največ dobrih ocen so si prislužili lahki iz srednjega cenovnega razreda, med sedem in 16 evri za stekleničko. Najdražji lak si je prislužil le oceno `povprečno´, enako skupno oceno so pripisali tudi najcenejšemu laku izmed preizkušenih. Obstajajo tudi dobre in cenovno ugodne alternative: tik za zmagovalcem je lak, za katerega boste odšteli približno pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.