Slovenija
2579 ogledov

Kavaški klan: Plačali 5000 evrov, da so jih izpustili iz pripora

Denar, evri Profimedia
Okrožno sodišče v Ljubljani je po poročanju Večera ob plačilu 5000 evrov varščine iz pripora izpustilo tri domnevne člane slovenske celice Kavaškega klana.

Po podatkih časnika Večer so pripor po skoraj 15 mesecih že zapustili Danijel Mišljenović, Dejan Marijanović in Elvis Kolenović. Na prostost pa bodo ob plačilu varščine izpuščeni še Stojan Babić, ki je sicer v hišnem priporu, Srđan Petrović in Slađan Kerimović.

S predlogom obrambe, da se obtožene proti plačilu varščine spusti na prostost se je strinjal tudi nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič s Specializiranega državnega tožilstva.

V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač. V hišnem priporu ostaja tudi Mišo Krčić. Po prepričanju tožilstva so bili našteti zelo visoko pozicionirani v slovenski celici zloglasnega Kavaškega klana, ki izvira iz Črne gore, je navedel časnik.

V priporu ostajata tudi domnevna kurirja, ki naj bi vozila drogo in denar, ki je izviral iz trgovine z drogo, Dragan Todorović, ki je bosanski državljan, in Marko Radoman, državljan Srbije. Edini, ki se v tej zadevi že od začetka brani s prostosti, je obtoženi Darko Podraščanin.

Po informacijah portala 24ur pa je medtem policija povišala stopnjo ogroženosti za tožilko Matejo Gončin. 

Klemen Kadivec Slovenija Slovenija Sredi vinogradov policiji izdal Kavaški klan

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar jezeran
    jezeran 06:27 26.avgust 2023.

    naše sodstvo, v službi neresnice in denarja.

  • nostradamus 06:22 26.avgust 2023.

    vecja ko si baraba manjsa je moznost obsodbe

  • gremo 20:26 25.avgust 2023.

    Dvoživke v zdravstvu sodstvu tožilstvu policiji medijih povsod to je Slovenija