Slovenija
71 ogledov

Kaviar pod Gorjanci

Zemljišče v Šentjurju Jerca Božič Kranjec
Naložba. Za zemljišče v lasti Župnije Šentjernej se zanimajo Tadžikistanci, ki naj bi se ukvarjali s kaviarjem.

Občina Šentjernej naj bi, če bodo tamkajšnja župnija, ki ima v lasti zemljišče v poslovni coni, in poslovneži iz Tadžikistana sklenili kupčijo, dobila prvega tujega vlagatelja.

"Če bodo vlagatelji, o katerih se govori, v resnici prišli, jih bomo seveda sprejeli, se z njimi pogovorili in pretehtali, ali njihova proizvodnja spada v naš prostor ali ne," pravi župan Franc Hudoklin.

Dobrodošli tudi tujci

Takšnih vlagateljev si, kot dodaja Hudoklin, želijo čim več, saj prinašajo nova delovna mesta: "Čeprav je poslovanje z domačimi bolj preprosto, si seveda želimo tudi tujcev." Tadžikistance sta, kot meni, prepričala lokacija obrtne cone v neposredni bližini avtoceste Ljubljana–Zagreb in komunalno opremljeno zemljišče, na katerem bi lahko že jutri začeli graditi.


Če bo župniji omenjeno zemljišče uspelo prodati, bo to eno od zadnjih, ki so v poslovni coni še na voljo, zato se na občini po Hudoklinovih besedah že pripravljajo na občinski podrobni prostorski načrt za novo cono.

Ne držijo se rokov


Omenjeni Tadžikistanci naj bi se ukvarjali s kaviarjem, a podrobnejših informacij o tem nimata ne župan Hudoklin ne ekonom novomeške škofije Janez Gril. Je pa ta potrdil, da naj bi bili vlagatelji iz Tadžikistana. "Bili so pogovori in dogovori ter predpogodbe, vendar je stvar za zdaj še odprta," pravi Gril. Kot dodaja, se nasprotna stran ne drži rokov, tako da ne vedo, ali se bo prodaja zgodila ali ne. Koliko naj bi Župnija Šentjernej iztržila za zemljišče, Gril ne ve natančno, šlo pa naj bi za nekaj sto tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • mirac 18:01 24.januar 2014.

    Lepo prosim, le kje so Tadžikistanci našli ravno en Šentjernej, pa kaviar bodo delal!!! Svašta