Slovenija
11 ogledov

Kazanje s prstom na župana

Žurnal24 main
Zdrahe. Zanoškar ne dovoli predvolilnega shoda na Trgu svobode. Nasprotniki so ogorčeni.

Vodstvo občinske uprave očitno letos opravlja delo neformalnega volilnega štaba aktualnega župana Matjaža Zanoškarja,” so se včeraj oglasili iz volilnega štaba Borisa Raja, županskega kandidata Zaresa.

Ne zaradi gradbišča
Kot so pojasnili, so na občinsko upravo naslovili prošnjo za organizacijo predvolilnega shoda na Trgu svobode. Lidija Požgan, direktorica mestne uprave, pa jim je sporočila, da to ne bo mogoče, saj je trg še gradbišče. “V torek pa je na istem mestu župan Zanoškar lahko imel občinsko prireditev kljub dejstvom, ki jih navaja direktorica,” je pojasnil Gregor Raj iz Zaresa. Tudi tabor SD na tem trgu ne sme imeti predvolilnih dejavnosti. “Na občini se gredo dvojna merila. Ogorčeni smo,” so sporočili iz volilnega štaba Jurija Šumečnika, ki je Zanoškarjev protikandidat.

Zares razmišlja o prijavi
Čeprav v Zaresu še razmišljajo o prijavi pristojnim organom, saj naj bi jim bila s prepovedjo shoda na omenjenem trgu kršena ustavna pravica, Zanoškar vsa namigovanja zanika. “Direktorici sem naročil, naj jim ne izda dovoljenja, saj je trg še gradbišče in še nima vseh uporabnih dovoljenj. Lahko pa imajo shode kjerkoli drugje v Slovenj Gradcu,” je dodal 
aktualni župan.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.