Slovenija
1783 ogledov

"Kažem vam rokico, v katero sem prejel zdravilo"

Kris Facebook
Kris je včeraj okoli 18. ure prejel novo zdravilo.

Mali Kris Zudich, ki trpi za redko gensko boleznijo spinalno mišično atrofijo, je včeraj okoli 18. ure na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel novo zdravilo zolgensma.

"Dobro jutro! Evo, vam kažem rokico, v katero sem prejel zdravilo," so njegovi starši danes zapisali na Facebooku. "Pridno sem prestal infuzijo, sedaj sem pri mami v domači oskrbi in se počutim dobro. Naj tako tudi ostane." 

Njegova babica je včeraj zvečer za oddajo 24UR ZVEČER povedala, da ob prejemu zdravila ni čutil nobenih bolečin. "Po koncu iniciiranja zdravila je postal malo zaspan, medtem pa je ves čas gledal risanke in mirno čakal," je za komericalno televizijo dejala babica. "Upam, da bo prej kot v treh mesecih prišel domov, da bo lepo napredoval."

Kris bo moral namreč po prejetju zdravila z družino še nekaj časa ostati v ZDA. 

Več kot dva milijona evrov vredno revolucionarno zdravilo so na kliniki pripravili posebej za Krisa, ki je v preteklih dnevih prestal vrsto preiskav. 

Pred tem je v Sloveniji v breme ZZZS prejemal zdravilo Spinraza, zaradi katerega se mu je stanje sicer izboljševalo, a družina sedaj polaga upanje na boljše rezultate zdravljenja po prejemu novega zdravila. 

Za novo zdravilo je denar zbirala vsa Slovenija, v 150 urah je društvu Palčica pomagalčica uspelo zbrati neverjetnih 3,8 milijona evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • alen04 10:53 22.november 2019.

    Vse dobro borec mali.