Slovenija
321 ogledov

Kazenska ovadba zoper Gregorja Pivca

Gregor Pivec BC/Mediaspeed
Leto dni po začetku sodelovanja UKC Maribor z reškimi anesteziologi ovadbe proti trem fizičnim osebam. Med njimi je tudi nekdanji direktor UKC Maribor Gregor Pivec.

Zaradi pomanjkanja anesteziologov je UKC Maribor pred letom dni sklenil pogodbo z Inštitutom za raziskave v medicini, ki ga vodi pravnik Miha Pogačnik. Reški anesteziologi so v mariborsko bolnišnico začeli prihajati ob koncu tednov, za en prihod v Maribor pa naj bi prejemali 1250 evrov bruto (plačilo znaša 500 evrov neto za en obisk v trajanju 12 ur, vključno s potnimi stroški z Reke, delo pa traja običajno 22 ur)

Preberite: Slovenci bi delali za 500, vendar so najeli Hrvate za 1250 evrov

Zaradi domnevno spornih pogodb so policisti ovadili tri osebe. Po informacijah Večera gre za Gregorja Pivca, pravnika Miho Pogačnika, ki vodi Inštitut za raziskave v medicini, in Petra Weissensteinerja, pred lanskim božičem odpuščenega vodjo nabave v UKC Maribor.

Na Specializiranem državnem tožilstvu so za Večer potrdili, da so ovadbo prejeli že v začetku meseca, in sicer zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje ter zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Direktor UKC Maribor Gregor Pivec, ki je aprila odstopil z mesta direktorja UKC Maribor, ni pojasnil  zakaj je sklenil pogodbo z Mihom Pogačnikom, sicer strokovnjakom za slovensko-hrvaške odnose in nekoč najbolje plačanim vladnim svetovalcem. Inštutut in bolnišnica naj bi sicer sodelovala že dlje časa, nekaj let, pogačnikovo. Na račun UKC Maribor naj bi Pogačnikovo podjetje zaslužilo več kot 550.000 evrov.

Lavre: Pogodbo bomo prekinili

Direktor UKC Maribor Janez Lavre z vsebino ovadbe zaradi domnevno spornih pogodb z reškimi anesteziologi, ni seznanjen. Za Večer pa je povedalč, da  preverjajo možnost prekinitve te pogodbe, kar je po pogodbenih določilih možno narediti po enem letu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:17 21.februar 2017.

    Pravna država ali država pravnikov ? http://www.mladina.si/173054/za-vec-kot-pol-milijona-evrov-provizije/