Slovenija
100 ogledov

Kazni namesto voščil

Izolski občinski redarji, ki jih vodi Almin Huremovič, so pred koncem leta skrbn Žurnal24 main
Prekrški. Izolski občinski inšpektorat je pred koncem leta pospravil predale in voznike zasul s kaznimi zaradi nepravilnega parkiranja.

Javilo se nam je nekaj osuplih bralcev, ki so pred koncem prejšnjega leta po pošti prejeli kazni zaradi nepravilnega parkiranja.

Na redarje so se obrnili po pojasnila, saj so naenkrat dobili po deset in več kazni, rok za poravnavo pa je zelo kratek.

Poleg tega, trdijo bralci, ki se ne želijo izpostaviti, na svojih vozilih niso dobili nikakršnih obvestil o storjenih prekrških.

Na izolskem občinskem inšpektoratu pojasnil nismo dobili, saj je njegov vodja Almin Huremovič odsoten. Na občinski upravi pa pojasnjujejo, da so kazni prispele v sklopu zakonskega zastaralnega roka – ta preteče po dveh letih od dneva, ko je bil prekršek storjen.

Na vprašanje, zakaj na avtomobilih ni bilo redarskih obvestil, pa odgovarjajo: “Zakon o prekrških določa, da se, če kršitelju plačilnega naloga ni mogoče vročiti takoj na kraju prekrška, lahko ta vroči po določbah zakona, ki ureja splošni upravni postopek. Če okoliščine to omogočajo, se kršitelju na kraju prekrška pusti tudi obvestilo o prekršku, ki vsebuje kraj in čas storitve prekrška ter njegovo pravno opredelitev.”

Kršitelj lahko v osmih dneh od prejema plačilnega naloga vloži zahtevo za sodno varstvo oziroma ugovor. Če ugovora ne vloži, lahko v osmih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga plača polovico izrečene globe, sicer se ta prisilno izterja v celoti.

Po novem pet redarjev
Izolski redarji so v teh dneh dobili okrepitev, saj so zaposlili še dva redarja; vseh je tako zdaj pet. Lani so izdali okoli šest tisoč glob, leto prej pa 2.312, s katerimi so prekrškarjem pobrali dobrih 35 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.