Slovenija
26 ogledov

KD Group za delnico Gea Collegea ponuja 3,29 evra

KD življenje Boštjan Tacol
KD Group je danes objavil prevzemno ponudbo za družbo Gea College.

Prevzemna ponudba se nanaša na vse delnice Gea Collegea, ki jih KD Group, sicer 66,57-odstotni lastnik Gea Collegea, še nima v lasti. KD Group za delnico ponuja 3,29 evra v denarju, ponudba pa je veljavna do 19. decembra do 12. ure.

Gea College ima izdanih 409.400 delnic, od tega 250 tisoč navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico (GEAL) in 159.400 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico (GEAL1), je razvidno iz prevzemne ponudbe, ki jo je KD Group objavil na spletni strani Ljubljanske borze.

KD Group ima v lasti 159.400 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico in 113.132 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico družbe Gea College, kar predstavlja 66,57 odstotka vseh delnic ciljne družbe.

Družba Adriatic Slovenica, ki v smislu zakona o prevzemih deluje usklajeno s KD Group, ima v lasti 31.369 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico delnic, kar predstavlja 7,66 odstotka vseh delnic Gea Collegea.

Skladno s sporazumom med družbama KD Group in Adriatic Slovenica daje prevzemno ponudbo samo KD Group. Obe družbi sta sicer skupaj imetnici 144.501 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico in 159.400 navadnih prosto prenosljivih prinosniških kosovnih delnic z glasovalno pravico Gea Collegea, kar predstavlja skupaj 74,23 odstotka vseh delnic.

Prevzemna ponudba ne vsebuje praga uspešnosti, kar pomeni, da se bo prevzemna ponudba štela za uspešno ne glede na odstotek vseh delnic Gea Collegea, ki jih bo KD Group pridobil v postopku prevzemne ponudbe.

KD Group je pred objavo te prevzemne ponudbe izročil KDD-Centralno klirinško depotni družbi nepreklicno bančno garancijo v višini 450.295,72 evra, ki jo je izdala banka s sedežem v Sloveniji.

KD Group je sicer namero za prevzem družbe Gea College objavil 1. oktobra, družbo Gea College pa od avgusta vodi nekdanji direktor in član upravnega odbora KD Group Draško Veselinović.

Komentarjev 1
  • d 11:56 30.oktober 2012.

    Gea College ... a diplomanti te izobraževalne ustanove sploh dobijo službo ?