Slovenija
2339 ogledov

Kdaj bi jo sploh dobili, če se motorist ne bi zaletel vanjo!?!

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Motorist je kriv, da se je zaletel vanjo, a jo čaka trikrat višji plačilni nalog.

Motorist se je zaletel, ker je voznico prehiteval, ko je ta pravilno zavijala levo, a kljub temu voznico čaka trikrat višji plačilni nalog kot motoriste. Policisti so bili verjetno zelo presenečeli.

"21. 4. 2018 nekaj pred 10. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti pri kraju Beričevo. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letni voznik vozil motorno kolo Honda XL1000 po glavni cesti iz smeri Dolskega proti Črnučam. Pri kraju Beričevo je pričel z prehitevanjem vozil pred seboj. Takrat pa je 53-letna voznica osebnega avtomobila znamke Renault Clio pričela zavijati levo v naselje Beričevo, kar je nakazala z prižganim levim smerokazom," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Avto že skoraj pet let ni registriran.

Motorist, ki je kršil določilo, da ne sme prehitevati vozila, ko je to že dalo znak ali zavijalo levo, se je v nesreči hudo poškodoval. Čaka ga plačilni nalog za 300 evrov. A še višji plačilni nalog čaka 53-letno voznico clia. Vozila se je namreč z avtomobilom, ki mu je pred skoraj petimi leti potekla registracija, na vozilu pa so bile registrske tablice drugega vozila.

"Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo tudi ugotovljeno, da je 53-letna voznica v cestnem prometu vozila neregistrirano motorno vozilo saj je registracija potekla 13.06.2013 in do dneva nesreče ni bila podaljšana (kršitev 25. člena ZMV-1) . Prav tako je bilo ugotovljeno, da je imela na vozilu nameščene registrske tablice LJ 24-5HC, katere pa ne pripadajo vozilu (kršitev 34. člena ZMV-1)," so sporočili policisti. Če smo prav sešteli, jo čaka za tisoč evrov glob.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 16:38 23.april 2018.

    Ziher je bila ciganka!

  • Rafaelus 16:18 23.april 2018.

    Pa pravijo ženske da niso enakopravne, kje je dobila tablice je bolj zanimivo

  • pikijakob 13:14 23.april 2018.

    Pa kolk je še takih na naših cestah....