Slovenija
1401 ogledov

Kdaj oddati pošto, da bo ta prispela še pravi čas?

Pošta Slovenije Saša Despot
Pošta Slovenije zaradi povečanega prometa proti koncu leta tudi letos poziva k pravočasni oddaji voščilnic, pošiljk in paketov.

Pošta Slovenije letos pričakuje višje število kot pretekla leta tudi zaradi velike rasti spletnih nakupov, zato uporabnike poštnih storitev poziva k pravočasni oddaji pisemskih pošiljk in paketov v predprazničnem času. Pošta Slovenije tako poziva, da pisemske in paketne pošiljke, predvsem voščila in darila oddajte pravočasno, da bodo še pred prazniki prispela do naslovnikov.

Ob tem poudarjajo, da bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času, vsekakor pa v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

Naj spomnimo še, da je imela Pošta Slovenije v zadnjem obdobju težave s pomanjkanjem primernih oz. ustreznih kadrov. Delavke in delavce so iskali celo v Srbiji.

Tabla Pošta Slovenije | Avtor: Pošta Slovenije Pošta Slovenije

Tudi letos lahko pišete Božičku, ki obljublja, da bo odpisal

Tudi letos bo Božiček na Pošti Slovenije sprejemal pošto, kamor po njihovih navedbah prihaja iz leta v leto več risbic in pisem otrok. Lani je Božiček prejel več kot 20.000 pisem in risbic otrok in prav vsakemu je odpisal ter priložil še manjše darilce.

Skupaj s Poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček tudi letos obljublja, da bodo sodelujoči prejeli pravo pismo Božička, v katerem bo seveda tudi letos kakšno presenečenje.

Otroci lahko pišejo Božičku do 18. decembra 2017 na naslov: BOŽIČEK, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor.

V soboto, 23. decembra 2017, in v soboto, 30. decembra 2017, poslujejo pošte po ustaljenem sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, tega dne ne bodo poslovale. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.