Slovenija
12000 ogledov

"Kje je moja pošta? Še reklam ne dobivam."

Poštar Klemen Razinger
Vznemirjen, ker več kot teden dni ni prejel pošte.

Na nas se je obrnil bralec z ljubljanskega območja Kašlja, ki ga je vznemirilo, ker že več kot teden dni ni prejel pošte, vključno z reklamami. Zanimalo ga je, kaj se dogaja, zato smo se z vprašanji obrnili na Pošto Slovenije. 
 
"Na pošti 1260 Ljubljana Polje, ki pokriva območje Kašlja, je bilo od sredine prejšnjega tedna do 13. 9. 2017 odsotnih določeno število pismonoš. Pošta Slovenije  tako nekaterih vrst pošiljk ni dostavila v najkrajšem roku, kar pomeni že naslednji delovni dan po oddaji, vsekakor pa v zakonsko predpisanih rokih (pisemske pošiljke v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v kar ni vštet praznik, sobota, nedelja), reklamna sporočila pa v dveh dneh od dneva prispetja na pošto (kar je v skladu s splošnimi pogoji)," so nam odgovorili s Pošte Slovenije. "Vsekakor pa do primera, ki ga navaja bralec, ne bi smelo priti." Napovedali so, da bodo situacijo še podrobneje preverili.  

položnica nusz Položnice Slovenija Kdaj lahko na pošti zahtevajo dokument in kdaj ne?

Težave z dostavljavci

Pošta Slovenije se v zadnjem času srečuje s pomanjkanjem primernih oz. ustreznih kadrov. "Zaposlenih primanjkuje na določenih območjih predvsem na področju dostave, kjer beležimo rast paketnih in logističnih storitev, zato intenzivno iščemo ustrezne kadre z izvajanjem različnih aktivnosti," pojasnjujejo. Nove kandidate iščejo prek Zavoda za zaposlovanje, spletnega oglaševanja, razpisov in v sodelovanju s kadrovskimi agencijami. Med ukrepi, ki so jih sprejeli, naštevajo spremenjen sistem nagrajevanja zaposlenih, ponovno uvajanje štipendiranja povišanje urne postavke študentskega dela za opravila na dostavi in najemanje upokojencev za občasna dela. "Kljub vsem aktivnostim za pridobitev ustreznega števila dodatnih zaposlenih na področju dostave, se na drugi strani hkrati srečujemo z visoko fluktuacijo. Število zaposlenih na področju dostave se je v letošnjem letu povečalo za 136," so še povedali. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • dd 11:33 17.september 2017.

    Na našem koncu so tudi primeri ko ni pošte in reklam. Moti me, ker so v reklamah boni-Spar, pa Tuš, sicer jih ne pogrešam, če jih ni.

  • Alfabeta 20:17 16.september 2017.

    Tako malo jih obvlada slovenštino na Pošti, je kje kakšen poseben razlog? Neke zamorjenke na okencih mi vzamejo še tisto malo veselja, da grem na pošto kdaj. Pa tiste zamorjene face, kot da so na pogrebu, jaz bi vse samo pošta ne hvala!

  • marko11 10:35 16.september 2017.

    Naj napisejo kok jih je dejansko ostalo od teh kao136,ker nihče ne zdrzi tega tempa banda pokvarjena