Slovenija
26 ogledov

Kdaj začetek delovanja?

Marko Grandovec (desno) je menil, da predlog proračuna ni primer za javno obravn Žurnal24 main
Predlog proračuna. Svetniki so ga zavrnili, ker ne upošteva nove občine Mirna.

Predlog letošnjega proračuna ni zrel za javno obravnavo, menijo trebanjski občinski svetniki. Podprli ga niso tudi zato, ker ni jasno, kdaj bo občina Mirna dejansko začela delovati.

Različna mnenja

Župan Alojzij Kastelic je prepričan, da bo veljal 15. b člen zakona o lokalni samoupravi, ki pravi, da se občina formira naslednje leto po volitvah. “Ne pričakujem, da bo občina Mirna letos začela delovati,” je poudaril. Zato je nujno čimprejšnje sprejetje proračuna, ki je po njegovem mnenju optimistično zastavljen.

Predlog proračuna. Predvidenega je 16,8 milijona prihodkov, 21,9 milijona odhodkov in zadolževanje v višini 3,9 milijona evrov. Med največjimi projekti so vrtec Trebnje, osnovna šola v Dobrniču in vodohran Medvedjek. O predlogu bodo znova razpravljali v sredo.

Drugače menijo v LDS. “Ministrstvi za finance in lokalno samoupravo bosta do konstituiranja novih občinskih svetov določili primerno porabo za novi občini glede na število prebivalcev. Po konstituiranju bodo o delovanju svojih občin odločali sami,” je povedal svetnik Janez Slak.

Nerealen predlog

Predlog proračuna je seznam želja, je menil Marko Grandovec, svetnik iz vrst SD. “Lanska realizacija proračuna je bila 12,9 milijona evrov. Zdaj pa je proračun nastavljen na skoraj 22 milijonov,” je razložil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.