Slovenija
31 ogledov

Kdo bo prekrival strehe?

Potek enodnevnega festivala so predstavile (od leve) Karmen Leskošek, Breda Obre Žurnal24 main
Brezposelnost. Narašča, a je vse več tudi potreb, zlasti pri obrtnikih.

“Oktobra smo imeli v evidenci prek 11 tisoč brezposelnih, a se stanje umirja,” pove Karmen Leskošek, direktorica celjske službe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Kot pravi, rastejo tudi potrebe po delavcih. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje, pa pove, da delodajalci, zlasti obrtniki, povprašujejo po deficitarnih poklicih. “Ne vem, kdo nam bo čez deset, dvajset let prekrival strehe, saj kleparjev in krovcev ni, primanjkuje tudi pekov, slaščičarjev in drugih obrtniških poklicev,” pravi Štinekova.

Vstop je prost
Gost menedžer leta. “Na festivalu bo sodelovalo 30 razstavljalcev, predstavljenih bo več kot deset poklicev, gost okrogle mize pa bo menedžer leta 2010 in direktor Term Olimia Zdravko Počivavšek,” napoveduje Breda Obrez Preskar, izvršna direktorica Celjskega sejma.

Pomoč mladim
“Ne samo da imamo armado brezposelnih, imamo tudi neustrezno usposobljene in težko zaposljive kadre, in s tem se bo naša družba morala spopasti,” meni Franc Pangerl, prokurist Celjskega sejma, kjer se bo prihodnji četrtek odvijal drugi festival izobraževanja in zaposlovanja, ki je namenjen tako šolajočim se, ki se za poklic še odločajo, kot delodajalcem, ki iščejo določene kadre.

“Prepričan sem, da bomo s tem dogodkom pomagali mladim, da bodo našli tisto, kar bodo radi počeli vse življenje,” meni Drago Polak, direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.