Slovenija
21 ogledov

Kdo bo skrbel za živali?

V Občini Mirna Peč njihovo število iz leta v leto narašča.
Število zapuščenih živali tudi pri nas iz leta v leto narašča.
Vladimira Fabjan Barbo, direktorica občinske uprave Občine Mirna Peč

Lani so v Občini Mirna Peč poskrbeli za 12 zapuščenih živali, deset psov in dve mački, je povedala Vladimira Fabjan Barbo, direktorica občinske uprave. Ker število zapuščenih živali narašča, se je občina odločila, da prek javnega razpisa podeli koncesijo za izvajanje javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju njihove občine.

Mesto vsaj za enega
Skladno z zakonodajo morajo občine v zavetišču zagotoviti en boks na 800 registriranih psov. “Pri nas imamo registriranih okoli 400 psov. V zavetišču moramo zagotoviti, da je rezerviran vsaj en prostor za oskrbo. To pa lahko pomeni, da je treba naenkrat zagotoviti mesto za tri zapuščene živali, potem pa dva meseca nič,” je pojasnila in dodala, da zato ni smiselno, da bi občina zagotavljala svoje lastno zavetišče.

Za zdaj še brez prijav
Ker bodo v svetu zavetišča imeli svojega predstavnika, občina pričakuje večji nadzor, je še pojasnila direktorica. Javni razpis za izbiro koncesionarja bo odprt do 19. januarja. “Občina bo potem z upravno odločbo na osnovi kriterija najugodnejše cenovne ponudbe izbrala koncesionarja za obdobje petih let,” je povedala in dodala, da se za zdaj na razpis ni prijavil še nihče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.