Slovenija
12366 ogledov

Pozor, če prek Facebooka prejmete to sporočilo!

Morda ste tudi vi dobili nenavadno sporočilo. Prezrite ga, gre za potegavščino!

Morda ste tudi vi dobili po Messengerju na Facebooku sporočilo z opozorilom pred osebo z imenom Fabrizio Brambilla. 

"Povejte vsem svojim kontaktom v messengerju, naj ne sprejemajo ničesar od osebe imenovane Fabrizio Brambilla," piše v sporočilu. "Ima sliko s psom, je heker in ima sistem povezan z mesengerjem."

V nadaljevanju avtor sporočila opozarja, da boste "shekani", v kolikor ga bo za prijatelja sprejel kateri od vaših kontaktov. 

"Drži prst na sporočilu, na dnu na sredini bo pisalo 'posreduj' (foward), pritisni in klikni imena tvojih stikov in jim bo to poslano," vas spodbuja k temu, da sporočilo pošljete na celotno listo vaših prijateljev. 

Seveda gre za potegavščino, a sporočilo se kljub temu z bliskovito hitrosto širi po socialnih omrežjih. Priporočamo vam, da ga preprosto prezrete ali izbrišete. 

Fabrizio Brambilla, umetnik iz Bologne, namreč do trenutka, ko je sporočilo začelo krožiti, niti sam ni vedel, da je "heker", dokler ni začel prejemati groženj, celo s smrtjo. 

Fabrizio Brambilla | Avtor: facebook facebook

Takšna potegavščina je bila na Facebooku uporabljena že v preteklosti, žrtev pa je pravzaprav oseba, ki jo sporočilo naznanja za hekerja. 

Sporočilo so danes posredovali tudi mnogi Slovenci in naleteli na negodovanje prejemnikov. Nekateri so se iz njega tudi ponorčevali: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 18:44 14.september 2017.

  To je brezveze - obstajajo vsaj 4 osebe s tem imenom s psom na sliki.

 • Avatar Džoser
  Džoser 13:14 14.september 2017.

  Nimam teh težav in tudi ničesar nisem dobil in ne bom dobil,to sem prepričan.Zaradi takih i podobnih neumnosti ne želim imeti računa na bilo katerem družabnem omrežju.Ne potrebujem imaginarne "prijatelje", zadostujejo mi moji pravi prijatelji.Res jih je samo pet(5) in ...prikaži več ne nekaj sto ali tisoč,so pa pravi prijatelji z katerimi si delimo lepe in težke trenutke življenja in kar je najvažnejše, ko jih potrebujem so tu pri meni.Koliko nepotrebnih težav imam tako manj!

 • tomaz 12:03 14.september 2017.

  Če sprejmeš nekoga za frenda, zagotovo ne moreš biti žrtev hekerskega napada, si pa, če v kakem sporočili klikneš na kako okuženo spletno povezavo. Ponavadi so taka sporočila iz okuženih naprav prijateljev , "poglej mojo slikco in nikomur ne povej", ...prikaži veče povej", ali "poglej za filmček" in podobno. Skratka, dokler ne klikneš na kako tako bližnico, tudi napaden ne boš.