Slovenija
1179 ogledov

Kdo je prejel največ vašega denarja?

denarnica denar euro
Finančna uprava RS (Furs) je objavila seznam prejemnikov dela dohodnine za donacije.

Finančna uprava je sporočila, da so zavezanci za dohodnino letos namenili 467.980 donacij 5.394 upravičencem. Skupaj je bilo zavezancem namenjenih nekaj več kot 5 milijonov evrov. 

Na vrhu seznama z največ prejetimi donacijami je društvo Rdeči noski, ki je prejelo 17.484 donacij v vrednosti 224.414,91 evra. Sledi jim Slovenska karitas s 16.235 donacijami v višini 137.320,20 evra ter Sklad 05 - Ustanova za družbene naložbe, ki jim je del svoje dohodnine namenilo 10.114 zavezancev, ki so prispevali 125.565,45 evra.

Med prvimi desetimi upravičenci glede na znesek donacij so še Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Slovenska fundacija za Unicef, Slovensko društvo Hospic, Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Europa Donna- slovensko združenje za boj proti raku dojk ter Zavod Mačja hiša, zavod za oskrbo mač in osveščanje. 

Denar, evri Slovenija Velika novost pri plačilu davkov, sto tisoči si bodo oddahnili

Podatki so preliminarni, saj temeljijo na podlagi izdanih informativnih izračunov dohodnine, kjer vsak morebiten ugovor zadrži izplačilo donacij. Prva izplačila bodo upravičenci prejeli okrog 15. septembra. 

Primerjava z lanskim letom pokaže, da je bilo letos za donacije namenjenega več denarja, povečalo pa se je tudi število različnih upravičencev, ki so jim zavezanci del dohodnine namenili. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 13:08 20.junij 2019.

    kaj pa revija skupaj za zdravje človeka in narave? preveč alternativno, da bi večina verjela v napoisano ... tako pač je, ovce ljubijo medicino, dohtar me bo zrihtal tako kot moj suv avto mehanik ... zakon!