Slovenija
34 ogledov

Kdo namesto Burnača?

Burnač kot začasni direktor Mariborskega vodovoda prejema neto plačo 2.280 evrov Žurnal24 main
Danilo Burnač je bil izbran za novega direktorja podjetja Mariborski vodovod. Kdo ga bo nasledil na mestu mariborskega podžupana?
“Občinska komisija za volitve, imenovanja in administrativne zadeve je izbrala in bo županu za imenovanje novega direktorja javnega podjetja Mariborski vodovod predlagala Danila Burnača,” so sporočili z mariborske občine. Komisija je prejela dve vlogi: eno je poslal Danilo Burnač, podžupan za komunalo in zdajšnji direktor tega javnega podjetja, ki ga je za eno leto konec februarja imenoval mestni svet, ime drugega prijavitelja pa v javnosti ni prepoznavno.

 

2

prijavi za direktorsko mesto javnega podjetja Mariborski vodovod je prejela
komisija.

Burnač ne bo podžupan
Župan bo novega direktorja predlagal v imenovanje mestnim svetnikom v ponedeljek na seji mestnega sveta, kjer je ta točka predvidena na dnevnem redu. Ni dvoma, da je županov favorit Burnač, ki bo, če bo imenovan, odstopil s položaja podžupana. “Mislim, da ni sporno, da bi bil hkrati direktor javnega podjetja in podžupan, vendar sem obljubil, da bom v najkrajšem času odstopil. To bo zgolj vprašanje dni,” je povedal Burnač.

Tako se bo odprlo eno podžupansko mesto, ki naj bi ga zasedel mestni svetnik iz vrst SDS. Gregor Pivec, svetnik in predsednik mestnega odbora (MO) SDS, pravi, da župan Franc Kangler podžupansko mesto iz SDS pogojuje s podpisom koalicijskega sporazuma, a Kangler to zanika: “Rekel sem, da bi bilo dobro, da bi imeli podpisan sporazum, kajti ko imaš enkrat podpisano, se moraš tega držati. Pivec pač ne more preboleti tega, da sem ga premagal, in to se mu malo pozna."

Pivec je pred dnevi dejal, da v SDS zagovarjajo konstruktivno politično držo in projekte, pozitivne za razvoj mesta. Ko jih bo župan zagotavljal, jih bodo v SDS podprli tudi brez sporazuma. Javna skrivnost je, da si Pivec že nekaj časa želi zapustiti mestno koalicijo, a za to nima podpore med svojimi svetniki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.