Slovenija
17 ogledov

Kdo zapravi največ

Borut Pahor Saša Despot
Analiza. Umar analizira(l) potratnost ministrstev. Rezultati skrivnost, razen za “ključne ministre”.

Premier Borut Pahor naj bi v rokah že imel analizo, koliko posamezno ministrstvo na uslužbenca porabi za materialne stroške, informacijsko tehnologijo (IT), potne stroške in podobno. Pri določenih postavkah naj bi bile razlike med ministrstvi ogromne. Za IT naj bi denimo nekje na uslužbenca porabili 200 enot, drugje pa tisoč. Analizo naj bi za premierja pripravil urad za makroekonomske analize in razvoj (Umar), ki ga vodi Boštjan Vasle.

Pahor tega ni naročil
V kabinetu premierja zanikajo, da bi analiza nastala na Pahorjevo željo ali zahtevo: "Naredil jo je Umar v sklopu svojih rednih analitičnih dejavnosti." Dobiti je ne moremo, ker "gre za strogo delovno verzijo, ki je še v srednji in ne končni različici". Prav zato naj je Umar tudi še ne bi nikomur posredoval, trdijo. Jo bodo pa v roke dobili "ključni ministri" (zakaj ne vsi, ne navedejo), a "zgolj kot informacijo in podlago za odločanje o zadevah, povezanih z javnim sektorjem, ko bo šlo za razpravo o rebalansu letošnjega proračuna". Glede na to, da bo ta na vladi prihodnji četrtek, pa je analiza očitno že narejena. Zakaj je skrivnostna, pa ni jasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.