Slovenija
3112 ogledov

Ker je kritiziral ministra, naj bi se mu majal stolček

Aleš Hojs Saša Despot
Po neuradnih informacijah nekaterih medijev naj bi direktor uprave kriminalistične policije Vojko Urbas zamenjal svojega pomočnika Slavka Koroša.

Namestnik šefa kriminalistov Slavko Koroš je bil v minulih dneh kritičen do zahteve ministra Aleša Hojsa za revizijo nekaterih zaključenih preiskav NPU. Koroš se je v minulih dneh v vlogi predsednika Društva kriminalistov Slovenije kritično odzval na zahtevo za revizijo nekaterih že zaključenih kriminalističnih preiskav na NPU, ki jo je odredil minister za notranje zadeve.

Med drugim je za POP TV je ocenil, da ko gre za usmeritve in obvezna navodila ministra, pristojnost ministra ne velja za policijske postopke, katerih usmerjanje je na podlagi zakona, ki ureja kazenski postopek, prevzel tožilec. Opozoril je, da je NPU specializirana enota za odkrivanje in preiskovanje najhujših oblik kriminalitete, kjer vse preiskave usmerja državni tožilec. Po pisanju portala 24ur.com bi utegnila biti morebitna razrešitev Koroša povezana ravno s to izjavo.

Na policiji pravijo, da odločitev še ni sprejeta. Na Generalni policijski upravi so za STA namreč pojasnili, da se bo v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič v sredo pogovoril s Korošem in sprejel ustrezno odločitev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Bojan Lavrencic 15:53 12.avgust 2020.

    Na naslednjih volitvah je moja izbira stranka, ki se bo zavezala, da takoj počisti vsi to SdS nesnagi. Na prvi seji takoj zamenjati vodstvo policije, sove, vojske, Npu potem pa po vrsti vse to kar JJ sedaj rine povsod notri.

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 06:47 12.avgust 2020.

    A ni Hojs nepreklicno odstopil?

  • jezero 06:21 12.avgust 2020.

    No, poslanci SMC, izvoljeni na Cerarjevi listi, sedaj pa brez vsake podpore volivcev, kaj boste pa vi rekli?