Slovenija
60 ogledov

Ker Šrota in Bavčarja poštar ne najde, ju zdaj išče še vročevalec

razno 19.03.13. sodisce, sojenje, bosko srot, ivan bavcar, istrabenz, delnice, f Anže Petkovšek
Igor Bavčar in Boško Šrot nista prevzela pošte, ki jima jo je sodišče poslalo 9. julija, zdaj ju že tri tedne išče pooblaščeni vročevalec.

Boško Šrot in Igor Bavčar se še vedno uspešno izogibata, da bi jima sodišče uspelo izročiti pravnomočno sodbo, zaradi katere bosta morala v zapor. Najprej sta se izogibala poštarju in nista želela dvigniti pošiljke, zdaj pa ju že skoraj tri tedne neuspešno išče pooblaščeni vročevalec. 

"Okrožno sodišče v Ljubljani je odločbo višjega sodišča prejelo 9. julija in nemudoma odredilo njeno vročitev strankam. Ker se je sodno pisanje od obsojenih Šrota in Bavčarja vrnilo nevročeno 30. in 31.julija, saj pisanja nista dvignila, je sodišče takoj, 30. in 31.julija odredilo vročitev po pooblaščenem vročevalcu, ki pisanja do tega trenutka obsojenima še ni vročil," poudarjajo na okrožnem sodišču.

Dan selitve v zapor tako še ni določen

Ker sodba ni vročena, še vedno ni določen dan, kdaj se bosta morala nekdanja šefa Istrabenza in Pivovarne Laško, preseliti v zapor, predvidoma na Dob. To bo ljubljansko okrožno sodišče namreč lahko določilo šele, ko bo obema vročena sodba, s katero so Šrotu prisodili pet let in deset mesecev zapora, Bavčarju pa sedemletno zaporno kazen. Višje sodišče je njuni pritožbi zoper obsodilno sodbo zavrnilo in v celoti potrdilo dosojene zaporne kazni. Dokler ni vročena, pa sodba ni izvršljiva. 

Brata Sušinski v zapor že sredi septembra

Že konec julija pa je ta sodba postala izvršljiva za soobsojena brata Sušinski, ki sta s Šrotom in Bavčarjem sodelovala pri nezakoniti preprodaji 7,3-odstotnega deleža Pivovarne Laško v Istrabenzu leta 2007.Oba sta namreč že prejela poziv na prestajanje kazni. Neuradno se morata v zaporu zglasiti sredi prihodnjega meseca. 

Nekdanji Istrabenzov svetovalec Kristjan Sušinski je bil obsojen na tri leta zapora, njegov brat, nekdanji predsednik uprave Bavčarjeve Maksime Holdinga, Nastja Sušinski, pa na tri leta in devet mesecev zapora. "Kristijanu Sušinskemu je bila sodba vročena 28. julija, Nastji Sušinskemu pa 26. julija," še pojasnjujejo na sodišču. 

Komentarjev 8
  • Antun Homjak 12:57 20.avgust 2014.

    A ni takšen način izogibanja prejemanju pošte s sodišča, odnekod že poznan? Če me spomin ne vara da v takšni druščini obitava tudi naš simpatični posranec...

  • police 00:25 20.avgust 2014.

    tole pa je tako. če bi bili teli ops. bi itak bilo za sitno rajo!! kot ponavadi. ti glavonje pa bi doma lepo srkali sokece in pivo!

  • mima-šiš 22:41 19.avgust 2014.

    Dokler ne bo kakšne black-ops skupine, ki bo mastno plačana s strani države ne bo nič. Srbijo si poglejte. Vučič napove aretacijo par dni prej in potem tipa privečejo iz Brazilije al Argentine al od kje že, ni važno. Če ...prikaži več lahko Američani, Srbi in Rusi, zakaj ne bi še mi.