Slovenija
29 ogledov

Kilogrami ostali, denarja ne dobijo nazaj

hujšanje tehtnica Shutterstock
Več pritožb potrošnikov, ki so kupili izdelke za hujšanje. Kilogrami so jim ostali, denarja pa niso dobili nazaj.

Tržni inšpektorat je v zadnjem času dobil več prijav potrošnikov, ki so prek spleta kupili izdelke za hujšanje, kot so Green Coffe, Nidora, Green Coffe Pure …

Najpogosteje so se pritožili, ker izdelki niso prinesli pričakovanega učinka, trgovci pa jim denarja niso vrnili oziroma so imeli težave pri uveljavljanju zahtevka za vračilo kupnine.

100-odstotna garancija je sumljiva

Da tovrstni izdelki ne prinesejo želenega učinka, smo na zurnal24.si pisali že pred časom. Problematično je tudi zelo zavajajoče oglaševanje – glede na Slovenski oglaševalski kodeks proizvajalci sploh ne bi smeli navajati, koliko kilogramov je mogoče izgubiti v določenem časovnem obdobju.


Spodaj navajamo nekaj značilnosti, ob katerih bi se vam morala prižgati opozorilna luč, če razmišljate o nakupu kakšnega shujševalnega izdelka iz tujine preko spleta:

- ponudbo zasledite na drugih spletnih straneh v oglasnih pasicah,
- ponudnik obljublja 100-odstotno garancijo in možnost vračila izdelka ob nezadovoljstvu,
- ponudbe v slovenskem jeziku,
- pomanjkljivi ali zelo skriti podatki o prodajalcu, včasih jih sploh ni možno najti,
- vzpostavitev kontakta je možna le preko elektronske pošte 
- če pa je že bila navedena telefonska številka, je na prvi pogled dajala vtis, da pripada ponudniku s sedežem na ozemlju Republike Slovenije, vendar se je izkazalo, da se telefonska številka nahaja v omrežju tujega operaterja.
 
"Glede na navedeno tržni inšpektorat potrošnikom odsvetuje nakup izdelkov, katerih izvora, sestave ter s tem učinkovanja ni mogoče vnaprej preveriti, hkrati pa je uveljavljanje pravic potrošnikov zoper ponudnike iz tretjih držav zelo oteženo ali celo nemogoče," še opozarjajo na inšpektoratu.

Komentarjev 4
  • Pepe007 10:10 02.november 2014.

    Ja, pri nas je potreben zakon, ker šola očitno ne opravi svojega poslanstva in človeku ne da minimuma modrosti.

  • wingspan15 08:28 02.november 2014.

    Vse te zavajujoče oglase bi bilo potrebno prepovedati z zakonom. Večina jih je še škodljivih, ker s svojimi zavajujočimi reklamami naivnega človeka prepričajo, da se lahko mažeš, pa boš kar odmazal 30 kg, pa žile se bodo kar same popravile, ...prikaži več vmes boš pa dalje veselo živel nezdrav življenski slog, kar je po moji oceni lahko tudi smrtno nevarno.

  • lazer999 21:11 01.november 2014.

    haha