Slovenija
4498 ogledov

Kilometrske kolone, trki, nervoza

Nesreča pri Ljutomeru B. E.
Vozniki čakajo po nekaj ur.

Gnečo podaljšujejo tudi nesreče. Zaradi ene takšnih so na pomurski avtocesti zaprli vozni pas med Lenartom in Lormanjem proti Murski Soboti, nastali so zastoji.

Do nesreče je prišlo pri počivališču Lormanje; na bok se je prevrnilo osebno vozilo, v katerem so bile tri osebe. Ena oseba je bila poškodovana, prepeljali so jo v mariborsko bolnišnico. Gasilci GB Maribor so na poškodovanem vozilu odklopili akumulator, posipali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

prometna nesreča predor tovornjak gasilci Tragično Slovenija Vrglo ga je iz kabine, poškodbam je podlegel

Čakanje na prestop meje

Na prvo avgustovsko soboto se po slovenskih cestah vijejo kolone, dolge so predvsem pred mejnimi prehodi. Na Gruškovju so vozniki ob 13. uri za izstop iz države čakali dve uri, za vstop dve uri in pol. Več kot eno uro je treba čakati za izstop na Sečovljah, po eno uro pa na Dragonji in Brezovici pri Gradinu.

Med bolj obremenjenima mejnima prehodoma sta po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste še Jelšane in Starod, kjer se za izstop iz države čaka po 45 minut, za vstop pa pol ure. V Metliki za izstop iz države ni čakalne dobe, za vstop pa vozniki čakajo 50 minut.

Po 30 minut vozniki za izstop iz države čakajo na mejnih prehodih Kastelec, Slovenska vas in Sočerga, na Obrežju pa je čakalna doba za izstop 20 minut.

Voznikom za prehod meje namesto mejnega prehoda Gruškovje, kjer so čakalne dobe najdaljše, na prometnoinformacijskem centru svetujejo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Kolona proti mejnemu prehodu se vije vse od konca podravske avtoceste.

Nesreča pri Ljutomeru | Avtor: B. E. B. E.

Na gorenjski cesti v smeri proti Avstriji je kolona vozil pred predorom Karavanke, ki ga občasno zapirajo, dolga tri kilometre. Na avstrijski strani pa je kolona dolga osem kilometrov.

Gneča in zastoji so prav tako na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani, na ljubljanski obvoznici v razcepu Kozarje od Kosez proti Brezovici, na cesti Lesce-Bled, od Podgrada do mejnega prehoda Starod in od Ilirske Bistrice proti Jelšanam ter na cestah Izola-Belvedere, Seča-Sečovlje ter Koper-Šmarje-Dragonja.

Prav tako je povečan promet na več hrvaških cestah, med drugim na avtocesti Zagreb-Split-Ploče, na istrskem ipsilonu, jadranski magistrali, zagrebški in reški obvoznici ter v trajektnih pristaniščih.

Nesreča Hrvaška Huda nesreča Svet Smrt Slovenca na hrvaški avtocesti

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.