Slovenija
2566 ogledov

Kilometrski zastoji na meji in pred predorom

Kolone na Karavankah Žurnal24 main
Eden najbolj prometno obremenjenih koncev tedna.

Promet na slovenskih cestah je povečan, predvsem na ljubljanski obvoznici in na mejnih prehodih s Hrvaško. Na prometno informacijskem centru pričakujejo, da se bodo zastoji še daljšali. Promet je močno okrepljen predvsem iz smeri Istre Istre in Dalmacije proti Italiji in Avstriji. 

O najdaljšem zastoju tako trenutno poročajo z gorenjske avtoceste, kjer je zastoj pred predorom Karavanke. 

Stoječa kolona vozil na gorenjski avtocesti proti Karavankam je že pred priključkom Lipce. Zelo gost je tudi promet skozi Jesenice. Čas potovanja na tem odseku je zelo dolg.

V smeri Avstrije so namesto vožnje v zastoju skozi Karavanke možne tri alternative: Ljubelj (izvoz z avtoceste Podbrezje/Podtabor), Korensko sedlo (predlagani izvoz Lesce, smer Kranjska Gora) in Jezersko.

Predor Ljubelj občasno zapirajo proti Avstriji zaradi izvajanja kontrole na avstrijski strani.

Na Hrvaški strani je več kilometrska kolona pred pred plačilom cestnine Trakoščan v smeri Slovenije. Na mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja je dvokilometrska kolona. 

Komentarjev 5
  • Modriportal 08:39 26.avgust 2018.

    Naj Slovenija začne regulirat zastoje s poostreno kontrolo med HR in SLO, torej v skladu z EU direktivo. Tako kot je to počela lansko leto, pa se je HR takoj začela pritoževat pri EU, da jo SLO nagaja, ovira ipd. ...prikaži več in s tem povzroča škodo v turizmu. Zakaj je SLO tako "dobrosrčna" do sosedov. Seveda, to ne gre tako, ker bomo spet delali škodo HR in njenemu turizmu. A Slovenij se pa lahko dela škodo?? A ni za vse enako?? Ravnati se po EU direktivi je regularno. Preprosto tega ne morem razumeti?

  • janez60 22:47 25.avgust 2018.

    Zato da avstrijci izvajajo mejno kontrolo je kriva Slovenija, ker vsakemu ilegalcu daje možnost zaprositi za azil in se potem prosto giblje po državi in hoče naprej na zahod.

  • popokatopetl 20:01 25.avgust 2018.

    > "Občasno predor zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani. Proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Lesce. " ---------------------------------- Sramota, čemu naj bi gradili drugo cev? Če Avstrijci že hočejo kontrolirat, naj vsaj dovolj osebja priskrbijo, da ne ustvarjajo zastojev pri nas. ...prikaži več Ravno prejšnji vikend sem jih preklinjal tričetrt ure, ko sem pozabil da je treba zavit (opozorijo pa te seveda ne, da ne bi bilo zastoja še čez Jesenice). Mislim da bi morala posredovat diplomacija.