Slovenija
16073 ogledov

Kje lahko popoldne pričakujete nevihte

Nevihte
Območje nizkega zračnega tlaka, ki se zadržuje nad našimi kraji, še naprej kroji vremensko sliko pri nas.

Po sončnem dopoldnevu nas čaka bolj pestro popoldne. Popoldne bodo po državi nastajale krajevne plohe in nevihte, ponekod bo zapihal tudi veter zahodnih smerih. Dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C. 

Kopasta oblačnost, iz katere se bodo kasneje ponekod razvile posamezne manjše plohe in nevihte, bo začela nastajati okoli poldneva. Na vremenskem portalu neurje.si ocenjujejo, da je verjetnost za plohe in nevihte največja na Štajerskem, Koroškem in v Posavju z okolico. Ob nevihtah niso izključeni lokalni močnejši nalivi in manjša toča.

"Popoldan in zvečer pričakujemo nekaj več nevihtne aktivnosti tudi na območju Furlanije (Italija) od koder lahko nevihtni sistem doseže del Primorske. Ob nevihtah so lokalno možni močnejši nalivi in manjša toča," še dodajajo. "Nekaj manjših ploh in lokalnih, kratkotrajnih neviht je možnih tudi drugod po državi."

Nevihte so se ponekod že začele, radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Kako kaže v prihodnjih dneh?

Jutri bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo sprva bolj verjetne na zahodu, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 20 do 25 °C. Agencija za okolje napoveduje, da bo v soboto sončno, v popoldanskem času pa boo lahko nastajale posamezne plohe in nevihte. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z možnostjo manjših krajevnih padavin v notranjosti države. 

Prihodnji teden bodo naši kraji pod vplivom bolj suhih severnih do severovzhodnih vetrov. V naslednjem tednu kaže na suho in sončno vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji bo še pihal okrepljen severni veter. Zelo toplo bo, najvišje temperature bodo večinoma med 25 in 30 °C.

vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Vesna Kovacevic
    vesna0 18:11 18.junij 2020.

    Dobra napoved ne bo prebroce