Slovenija
5 ogledov

Kje so Jankovićevi dobili denar?

Jure Janković Benjamin Kovač
Jure Janković je vrnil denar, ki si ga je izposodil od podjetnika Marjana Pišljarja, je za Televizijo Slovenija povedal njegov oče in ljubljanski župan Zoran Janković.

Od kod njegovemu sinu dva milijona evrov za poplačilo dolga, pa zanima Urad za preprečevanje pranja denarja. Zoran Janković je dejal, da je sam le podpisal pogodbo, s katero je predal hišo v Grosuplju v last Pišljarja.

Dolga niso poplačli s prodajo hotela

Jure Janković zadeve ne komentira, starejši sin ljubljanskega župana Damijan Janković pa je zatrdil, da dolga niso poplačali s prodajo hotela na Hrvaškem, ki je v lasti podjetja Electa, in tudi ne s prodajo delnic Mercatorja, je poročala Televizija Slovenija. Od kod torej denar za poplačilo dolga Pišljarju, pa ni pojasnil niti Zoran Janković. Dejal pa je, da je njegov mlajši sin podpisal pogodbo s podjetnikom ter tudi vrnil denar, ki si ga je izposodil.

Za posojila se nista dogovarjala

Po poročanju POP TV so iz odvetniške pisarne Čeferin sporočili, da se Zoran Janković s Pišljarjem ni dogovarjal o nikakršnem posojilu, temveč da se je o tem dogovarjal le Jure Janković. Pojasnili so tudi, da Zoran Janković ni poravnal sinovega dolga ter da se Pišljarjem ni dogovarjal o vračilu.

Spomnimo ...

POP TV je v sredo poročal, da je Jure Janković Pišljarju vrnil tri milijone evrov dolga. Dolg naj bi po takratnem poročanju televizije v sinovem imenu poravnal Zoran Janković.

Po takratnem poročanju televizije sta Janković in Pišljar sklenila sporazum o ureditvi razmerij. Glavnica skupno trimilijonskega dolga je sedaj poravnana, obresti pa Jankoviću ni treba vrniti. Pišljar naj bi sicer v teh dneh dobil nakazana dobra dva milijona evrov.

Komentarjev 11
  • privat 15:40 13.avgust 2013.

    kaj se tako lahko nasanka državno komisijo,policijo,tožilstvo?? kje bi jaz spoznal koga ,ki mi bi šenkal miljone za poplačilo in da nebi rabil nikoli tega denarja vrniti!! kaj država ne pobira kakih procentov od transakcij?? Vsaj za socialo romov...da nas ne boli toliko...

  • ac-dc 18:59 20.julij 2013.

    Seveda ima. Če ne Klemenčič, pa nekdo, ki se ukvarja s preprečevanjem pranja denarja.

  • Oxxo 16:22 20.julij 2013.

    Kaj pa ima Klemenčič z Juretom Jankovičem? Ravno toliko kot s teboj = NIČ!Saj ni funkcionar...Foter naj bo pod drobnogledom... Jure pa pod drobnogledom ostalih institucij - a nič manj in nič več kot ti in jaz...