Slovenija
150 ogledov

Klančniku pogojna kazen

Borisu Klančniku ne bo treba v zapor, če v dveh letih ne bo obsojen na isto kazn Žurnal24 main
Sodba. Direktor je zlorabil svoj položaj, družba Jelen pa preslepila državo.
Proti meni sta potekali dve sojenji. Eno na sodišču, drugo pa v medijih.
Boris Klančnik

"Ne razumem, česa sem obdolžen, saj se obtožnica ne ujema z dejstvi, ki sem jih sam predstavil senatu. Gre za montiran proces proti meni," je dejal Boris Klančnik, razočaran, da ga je Marko Brišnik, predsednik senata Okrožnega sodišča v Celju, spoznal za krivega. Kot direktor Regionalne razvojne agencije (RRA) Celje je obdolžen zlorabe položaja, za kar mu je senat prisodil osem mesecev zaporne kazni, pogojno na dve leti.

Preslepili državo
Gospodarsko družbo Jelen iz Slovenskih Konjic pa je senat obdolžil preslepitve, saj je državni denar, ki ga je na razpisu ribniškega Javnega sklada Republike Slovenije za regionalni razvoj in ohranjanje poseljenosti slovenskega podeželja pridobila kot subvencijo, krožil med RRA, konjiškim podjetnikom Borutom Jevšenakom in podjetjem Anchi inženiring. Jelen mora zato državi vrniti 42 tisoč evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi, Jevšenak pa bo moral vrniti posojilo, ki ga je najel leta 2001.

Klančnik naj bi, kot mu je očitala obtožnica, kot direktor družbe RRA položaj zlorabil tako, da je samostojnemu podjetniku Jevšenaku odobril 24 milijonov tedanjih tolarjev kratkoročnega posojila, Jevšenak pa vsega dolga do danes ni vrnil. RRA naj bi bila zato oškodovana, kar pa je Klančnik zanikal. Dejal je tudi, da je pogodbo le podpisal, medtem ko je o podelitvi kredita odločal kreditni odbor. Sodišče je hkrati prepričano, da Klančnik ni storil vsega, da bi od kreditojemalca dolg izterjal. Klančnikova zagovornica se bo na sodbo pritožila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.