Slovenija
18 ogledov

Klemenčič v Kosovih čevljih?

Goran Klemenčič nadzira poklicne funkcionarje, poslanci, ki so tudi poklicni fun Žurnal24 main
Goran Klemenčič, nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu, se je prijavil na razpis za predsednika protikorupcijske komisije.

Rok za prijavo na javni poziv za zbiranje kandidatur za predsednika in dva namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije, ki ga je objavil predsednik republike Danilo Türk, se izteče danes. Na razpis se je prijavil nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič . S položaja državnega sekretarja po njegovi odstopni izjavi vlada razrešila 27. maja.

"Predsednik komisije in njegova namestnika morajo biti osebe, za katere je na podlagi dosedanjega dela, ravnanja ali vedenja možno utemeljeno sklepati, da bodo funkcijo v komisiji opravljali zakonito in v skladu s pravili stroke," je  navedeno v javnem pozivu.

Predsednik komisije bo na položaj imenovan za šest let, namestnika pa za pet let. Na svoje funkcije so lahko imenovani dvakrat zapored. Sedanjemu predsedniku komisije Dragu Kosu se mandat izteče konec leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.