Slovenija
52 ogledov

Klime so za nas prešibke

Med Koprom in Piranom že nekaj časa vozi tudi avtobus z registrsko tablico avstr Žurnal24 main
Avtobusi. Novi se kvarijo pogosteje od starih, klime bodo nadgradili.

“Novi avtobusi so prišli šele za novo leto in se nenehno kvarijo. Zaradi zamud imam precej težav in nisem edina. Dogaja se prepogosto in nimam več živcev, javnemu prevozu v Piranu pa ne zaupam več,” je jezna bralka. Kot dodaja, so prejšnji avtobusi so vozili deset let, pa so jih zamenjali.

Če bo treba

Vrnitev. Med poletnimi počitnicami, ko je bilo potnikov manj, trolejbusi na tem območju niso vozili. Z novim šolskim letom in več potniki pa se bodo spet pojavili na cesti.

“Zakaj? Vsaj vozili so, pa čeprav za oko niso bili najlepši. Novi avtobusi pa ostajajo na cesti, so brez klim oziroma te zelo slabo delajo, šoferji pa se stalno jezijo, ker ne grejo nikamor, ker je vroče,” še pove.

Okvare odpravljajo sproti
“Na novih avtobusih nastajajo manjše okvare, ki pa jih v sodelovanju s proizvajalcem uspešno sproti odpravljamo. Ko je ugotovljena okvara, avtobus, na katerem se pojavi, nemudoma zamenjamo z drugim in tako poskrbimo, da so morebitne zamude čim manjše,” so pojasnili na Veolii transportu Dolenjska in Primorska, kjer so priznali, da se je to poletje na avtobusih težko dihalo.

“V letošnjem poletju se je pokazalo, da so klimatske naprave, ki so vgrajene na avtobusih, za to območje premajhne. Težavo smo začeli reševati takoj. Proizvajalec zagotavlja, da bodo z nadgradnjo klimatskih naprav težave odpravljene,” so dejali. Avtobusi znanega nemškega proizvajalca vozil so še v garanciji, kar pomeni, da ta krije tudi stroške popravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.