Slovenija
18 ogledov

Klin se s klinom zbija

Prizor iz ene od najnasilnejših iger, ki je zelo priljubljena tudi v Sloveniji – Žurnal24 main
Nova raziskava kaže, da naj bi igranje videoiger sproščalo in ne spodbujalo nasilja.

Igranje nasilnih videoiger naj bi sproščalo nasilje in naj ga ne bi spodbujalo, kaže najnovejša raziskava, ki jo je izvedla revija Develop Magazine med 292 igralci (starimi od 12 do 83 let) vojne videoigre World od Warcraft. Študija je osnova za nove teste, s katerimi bodo odkrivali nasilneže. 

 

Najnasilnejše igre

Manhunt. Igralec je obsojeni morilec na begu.

Thrill Kill. Videoigra, ki si je prislužila znak "samo nad 18 let" in so jo ukinili še pred uradnim izidom.

God of War. Naslovni junak Kratos velja za najbrutalnejšega antijunaka.

Kraje, pretepi in umori
Jane Barnett, vodja omenjene raziskave, je povedala, da so bili znaki sproščenosti po igranju videoigre visoki, vendar dodaja, da je vse močno odvisno tudi od človekovih značilnosti. "Raziskava bo koristila pri razvijanju testov, s katerimi bodo ugotavljali, kateri igralci so nagnjeni k temu, da svojo virtualno agresijo prenesejo v vsakdanje življenje," je dejala Barnettova.

Igralec pretepa in mori
"Splošno znano je, da je najbolj nasilna igra iz serije GTA (Grand Theft Auto), ki je tudi med najbolj priljubljenimi v Sloveniji. V igri je igralec poulični gangster, ki krade avtomobile, pretepa in mori ljudi ter se ukvarja s prostitucijo. Boljši gangster kot si, več točk imaš," pravi Drago Krpič, vodja oddelka iger v Big Bangu. Matej Sande, profesor na pedagoški fakulteti, nam je pojasnil, da po njegovem mnenju nasilne videoigre sproščajo nasilje. "Sam sem preigral veliko nasilnih videoiger in težko rečem, da sem bil zaradi tega kaj bolj nagajiv ali agresiven," dodaja Sande.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.