Slovenija
6877 ogledov

Klinični center za sto tisoč evrov toži zdravnika, ki mu je prihranil milijone

klinični
1/3
Saša Despot
Kardiolog Blaž Mrevlje, ki zdaj dela v tujini, je na twitterju objavil, da ga ljubljanski klinični center zaradi žalitev toži za sto tisoč evrov.

Sporni naj bi bili članki, ki jih je pisal za portaplus in tudi intervju za Finance, poročajo slednje. Matej Lahovnik je komentiral, da tožijo svojega donatorja leta, ker je bolnišnici privarčeval kak milijon evrov pri žilnih opornicah. Mrevlje je bil namreč ključen človek, da je prišlo do bistvenega znižanja cen žilnih opornic, kot je zapisal v komentarju na Lahovnikov odziv pa znižanje cen prihrani 2,5 milijona evrov letno. 

"UKC Ljubljana bi svetoval, da se ukvarja sam s sabo. Naj pričnejo z ničelno stopnjo tolerance do korupcije, ukinejo zdravniško-dobaviteljsko mafijo, znižajo cene vseh zdravil, pripomočkov, naprav in storitev na raven Nemčije. Tako bodo privarčevali okrog 50 milijonov evrov, ki jih lahko dajo za boljše plače medicinskih sester, modernizacijo bolnišnice in raziskave in razvoj. Da bo UKC postal to, kar si zasluži - moderna bolnišnica. In ne poligon za plenjenje zdravniško-dobaviteljske mafije. Pa ne bomo kritiki imeli česa pisati. Zelo preprosto," je Mrevlje povedal za Finance. Tožbe sicer še ni podrobno preučil.

UKC: Gre za dolgotrajne žalitve in neresnice

"Lahko potrdimo, da smo vložili tožbo in da je bila po dolgotrajnem postopku vročena. UKC Ljubljana je dolžan ukrepati v primeru širjenja neutemeljenih žalitev in neresnic na račun zaposlenih ali osrednje slovenske bolnišnice kot celote," so sporočili iz kliničnega centra. 

Tožba je bila vložena, ko je bil direktor kliničnega centra zdajšnji minister za zdravje Aleš Šabeder.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 06:44 19.september 2019.

    Iščejo denar za dodatno zavarovanje,majo ga še preveč pri gospodih ki kradejo in tožijo Človeka ki je pokazal da ima jajca.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 19:31 18.september 2019.

    In folk še vedno verjame višjim belim haljam, češ da delajo za dobrobit ljudi. Ti časi so že dolgo mimo - moji otroci so na lastni koži sprobali to.

  • Janez_53 17:57 18.september 2019.

    Ta tožba lahko pomeni, da se je toženi zdravnik zelo zameril sivim eminencam, ki očitno še vedno držijo vajeti! Ali so sive eminence ostale brez zajetnega kupčka denarja? Čisto možno. Šabeder - V AKCIJO, ampak zares, ne le z lepotnimi popravki!