Slovenija
28 ogledov

Kljub popravkom stroka proti

Čebelnjak Nada Černič Cvetanovski
Vlada. Zaradi negativnih odzivov stroke in občin le nekaj tednov po sprejetju spremenili uredbo.

Pogoj za umestitev objekta v prostor je v popravljeni uredbi izpolnjen, če so pri nameravani gradnji upoštevane določbe prostorskih aktov ali drugih predpisov občine. Ministrstvo za infrastrukturo je popravilo še nekatera druga določila, ki so požela največ neodobravanja.

Vlada je z ukrepom sicer želela olajšati gradnjo nekaterih objektov (garaže, drvarnice, zidanice, kozolca, čebelnjaka, hleva ...), za katere odslej ni več treba pridobiti gradbenega dovoljenja, a je naletela na ostro nasprotovanje stroke.

Nasprotovanje ostaja

"Uredba je nekoliko izboljšana, vendar ji še vedno nasprotujemo – tako zaradi vsebine kot zaradi načina sprejetja – in pričakujemo urgentno zadržanje njenega izvajanja. Spremembe so dokaz utemeljenosti naših pripomb in vztrajanja, da je posvetovanje s stroko nujno za dobre rešitve. Odraz problematičnosti tega, sicer tudi nezakonitega načina dela so ne nazadnje tudi na hitro sprejeti zasilni popravki uredbe," so kritični strokovnjaki, ki so se zbrali v skupini Odgovorno do prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.