Slovenija
25 ogledov

Kljub priznanju ni bilo kazni

Soseda je Jagodniku ustreljeni mački pustila kar na zidu. Žurnal24 main
Policija pri Dragu Jagodniku ni odkrila suma neupravičene uporabe strelnega orožja kljub njegovemu priznanju, da je ustrelil dve mački.

Jagodnikova plat

Drago Jagodnik naj bi zaradi velikega števila mačk, ki se prosto sprehajajo po njegovi parceli, že lani obvestil pristojne službe, a se niso zganile. Mačke naj bi svoje potrebe opravljale kar v peskovniku pred njegovo hišo, zaradi česar se njegovi vnuki ne morejo igrati, saj se boji, da bi se okužili s kakšno boleznijo. Jagodnik se pri tem sprašuje, kako naj bi se jih drugače rešil, in dodaja, da mu je bilo žal za ustreljeni mački, ker konec koncev nista bili nič krivi, še pišejo Slovenske novice.

S policijske uprave Postojna so nam sporočili, da pri preiskavi primera, ali je Jagodnik pri streljanju na mačke neupravičeno uporabil strelno orožje znotraj naselja, ni odkrila nobenega takšnega suma. A dodajajo, da so prejeli prijavo o streljanju, pri čemer so ugotovili, da je Jagodnik kršil zakon o zaščiti živali, zaradi česar ga čaka globa med 400 in 800 evrov.

Jagodnik je sicer za naš portal dejal, da s pobojem mačk nima nič, a si je kasneje očitno premislil, saj je za Slovenske novice priznal, da je pred dnevi ustrelil sosedovi mački. "V nedeljo sem prišel zvečer z lova in sem videl, da ponovno s... po parceli. Stekli sta čez dvorišče na nasprotno stran ulice. Me je zagrabila takšna jeza! V tistem trenutku sem ju počil! Tega ne zanikam," je dejal Jagodnik.

Nikogar ni ogrožal
Dodal je, da sta bili mački na robu gozda, ko je s svoje parcele streljal nanju, in zanikal obtožbe društva Mačkon, da je streljal v strnjenem naselju. Glede na to, da ga za to niso oglobili, se je s tem očitno strinjala tudi policija. Jagodnik je ob tem tudi zavrnil obtožbe, da je kriv za izginotje še 40 drugih mačk.

Spomnimo, društvo Mačkon nas je obvestilo, da Jagodnik, lovec in predsednik krajevne skupnosti Podgrad, po svoje kroji zakon in se pri tem naslanja na podporo lokalnih oblasti. V zadnjih nekaj letih naj bi v Podgradu namreč izginilo več kot 30 mačk, pri čemer naj bi imel prste vmes prav Jagodnik. Zadnji incident se je zgodil med finalom SP v nogometu, ko je domnevno na dvorišču svoje sosede ustrelil njeni mački.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.