Slovenija
9 ogledov

Klobase na gradu

Odprtje razglednega stolpa načrtujejo sredi julija. Skoraj obnovljena sta tudi s Žurnal24 main
Gostinca Svetozar Raspopović in Valter Kramar naj bi 3. decembra na Ljubljanskem gradu odprla lokal s tipičnimi slovenskimi jedmi.
Svetozar Raspopović, lastnik Gostilne As, bo na Ljubljanskem gradu deloval skupaj z Valterjem Kramarjem, lastnikom Hiše Franko.

"Predstavljam si, da naredimo najboljšo prekmursko gibanico, super belokranjsko pogačo, odlično kraško joto, da vse te bisere spravimo gor na grad," pravi Raspopović in napoveduje, da bodo za kranjsko klobaso pripravili tekmovanje in izbrali najboljšega ponudnika. Obrok bo po njegovih besedah stal od pet do osem evrov.

Dolga pogajanja
Po sedmih neuspelih razpisih (zadnji avgusta lani) se je župan Zoran Janković odločil za neposredno pogajanje z Raspopovićem, ki je kazal zanimanje. Ceno mesečne najemnine so znižali z lanskih od 500 do 600 evrov (za kvadratni meter) na od 150 do 450. Raspopović je dosegel tudi, da lahko pogodbo podaljšajo za dodatnih pet let – ne nazadnje nameravata s Kramarjem investirati milijon evrov. To se po Raspopovićevih besedah ne more povrniti v petih letih "niti v snu". Potreben vložek po razpisni dokumentaciji bi bil sicer 500 tisoč evrov.

Podpisali so dve pogodbi, je povedal Stane Miklavc s Festivala Ljubljana – Raspopović in Kramar bosta kot 50-odstotna družbenika poskrbela še za okrepčevalnico v drugem traktu, ki naj bi bila odprta 7. maja naslednje leto. Za tretji trakt, ki je, kot je bilo razumeti, tudi predviden za omenjena gostinca (ni pa v pogodbi), pa je Miklavc napovedal, da bodo vsebino natančneje definirali jeseni.

Hkrati s slovensko gostilno naj bi 3. decembra odprli tudi muzej slovenske zgodovine. "Obe pogodbi imata tudi časovni načrt našega deleža; pripraviti moramo inštalacije in pogoje na splošno, da bodo lahko začeli svoje delo," je še povedal Miklavc.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.