Slovenija
48 ogledov

Klovni bodo zasedli ljubljanske ulice

Protesti 15o v Ljubljani Borut Hočevar
Gibanje 15o bo jutri s svojimi privrženci spet zasedlo ljubljanske ulice. Tam bodo "zakuhali klovnovsko krizo. Izpihnili bomo balone, ki so jih s prevaro napolnili finančni trgi in banke."

Udeleženci tokratnega shoda bodo svoj pohod po ulicah slovenskega glavnega mesta začeli pred poslopjem Ljubljanske borze in se sprehodili po Slovenski cesti in Čopovi ulici, se ustavili na Prešernovem trgu in po Wolfovi ulici zavili na Kongresni trg.

Pot bodo nadaljevali proti Dvornemu trgu in Hribarjevemu nabrežju ter se prek Šuštarskega mostu vrnili na Prešernov trg po Cankarjevem nabrežju in Tromostovju. Do prostora pred Ljubljansko borzo se bodo nato vrnili prek Miklošičeve ulice, Trga OF in Železniške postaje.

"Gibanju #15o je dovolj. Gremo med klovne – v militantno krilo vojske klovnov. V soboto bomo vkorakali v center in okupirali strateške točke Ljubljane. Klovni smo nezadovoljni, saj nihče več ne odgovarja za svoja dejanja. Tudi klovni ne bomo! Na ljubljanskih trgih in ulicah bomo zakuhali klovnovsko krizo. Izpihnili bomo balone, ki so jih s prevaro napolnili finančni trgi in banke," so v sporočilu za javnost zapisali v Gibanju #15o.

Predstavnikom slovenskega gibanja se bodo pridružili tudi kolegi iz Trsta, saj, kot pravijo, kriza nima meja. Napovedujejo, da bo vojska klovnov na ljubljanskih trgih "postavila temelje transnacionalne Evrope – Evrope za ljudi. Oboroženi smo z razdiralnim humorjem in dobro voljo, ki pred sabo rušita vse zidove finančnega kapitalizma, ki so jih zgradili med nami."

Komentarjev 2
  • mufi 15:05 15.januar 2012.

    Borza je samo dodatek Denarju in Bankam.

  • Stolp 18:03 13.januar 2012.

    Ma ja, strateške točke. Samo tja ne grejo kjer bi blo res treba, kjer je leglo mafijske bande ki že 20 let vlada sloveniji: parlament(nasproti NLB), sodna palača in BS. Ma kaki borza! Borza je v teh kriznih časih crknla ...prikaži več in sploh ni več opravilno sposobna.