Slovenija
21 ogledov

“Kmalu bo makadamska”

Direkcija za ceste bo do leta 2014 na Kidričevi cesti izvajala le potrebna vzdrž Žurnal24 main
Kranj. Pozivi k obnovi Kidričeve ceste. Pred letom 2014 je ne bo.

Kdaj bo obnovljena Kidričeva cesta, sprašuje mestni odbor Slovenske demokratske mladine (SDM). Po odgovoru Direkcije RS za ceste sodeč, ne pred letom 2014.

Kidričeva cesta je zelo slaba in poškodovana, zato tudi ni več najbolj primerna za vožnjo poškodovancev in bolnikov do zdravstvenega doma, opozarja kranjski odbor SDM. Zanimivo je, da je javno vprašanje naslovil na Bojana Homana, sicer podžupana iz vrst lastne SDS, zavedajoč se tudi, da gre za državno, ne občinsko cesto.

Denar je že bil
Homan javno izraženega vprašanja lastnemu podmladku ne zameri. “Pravilno je, da vprašajo. Problem je treba izpostaviti,” pravi. Kolikor ve, je denar v državnem proračunu za obnovo ceste že bil, pa ga je država prerazporedila. “Strinjam se, da je cesta nujno potrebna obnove. Malo manjka pa bo makadamska,” ocenjuje. Napoveduje je, da bo vprašanje prenesel kolegici Nadi Mihajlović, podžupanji iz vrst SD, vladajoče stranke, ki ima največji vpliv na razporejanje državnih sredstev.

Kaj pravi direkcija za ceste
“Za ureditev Kidričeve ceste v Kranju je izdelan izvedbeni projekt, ki je predan v recenzijski pregled. Po dinamiki sredstev v državnem proračunu se v sklopu investicij pričakuje začetek gradnje šele leta 2014.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.