Slovenija
23 ogledov

Kmalu še več Italijanov, Nemcev in Ircev

Ladjici Tomislava Zupančiča po pogodbi z Zavodom za turizem Ljubljana vozita tur Žurnal24 main
Slovenski turistični delavci se morajo pripraviti na nove goste iz Italije, Nemčije, Španije, Irske in Skandinavije. Gre namreč za perspektivne trge, s katerimi bi lahko prihodnje leto vzpostavili nove letalske povezave z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki.

Po številu rednih linij oziroma letališki infrastrukturi je Slovenija ena izmed najbolj nekonkurenčnih držav na svetu, kaže letošnja analiza Svetovnega ekonomskega foruma (uvrstili smo se na 116. mesto). To je po mnenju Slovenske turistične organizacije (STO) ena glavnih ovir na poti do večje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Na vidiku nove letalske povezave

Zato so na delavnicah z gospodarstvom ob pripravah nove turistične strategije in programa dela Slovenske turistične organizacije za prihodnje leto določili perspektivne trge, s katerimi so potrebne neposredne letalske povezave, so za zurnal24.si povedali na STO.

Vse nadaljnje aktivnosti bodo tako usmerjene v vzpostavljanje novih neposrednih letalskih povezav s srednjo Italijo, osrednjo Nemčijo, Španijo, Irsko in Skandinavijo.

"Postopki, vezani na predmetno zadevo, bodo izpeljani v letu 2012, skladno s programom dela STO za leto 2012, ki je v fazi sprejemanja na svetu zavoda STO, na katerega mora podati soglasje tudi vlada.

Nato bo STO izvedla vse potrebne korake za izvedbo promocije Slovenije na tistih destinacijah, ki pomenijo pomembna emitivna tržišča za slovenski turizem," so še povedali na STO.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar je ob tem dejal, da bo več o novih letalskih povezavah z nizkocenovnimi prevozniki znano v naslednjih 14 dneh, poroča STA.

Danes svetovni dan turizma

Hribar je sicer ob današnjem svetovnem dnevu turizma dejal, da je turizem eden izmed najmočnejših globalnih delodajalcev in spodbujevalcev gospodarskega razvoja 21. stoletja.

"Eno med 12 delovnimi mesti je v turizmu, sektor predstavlja pet odstotkov globalnega BDP-ja in 30 odstotkov svetovnega izvoza storitev," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.