Slovenija
0 ogledov

Kmetje pričakujejo podporo vlade

Predsednik vlade se je danes pogovarjal s predstavniki kmetijstva. Žurnal24 main
Sindikat kmetijstva in živilskopredelovalne industrije Slovenije je vlado pozval, naj jih podpre v neenakem boju, ki ga imajo s trgovino in v katerem je živilska industrija šibka stran.

Premier Borut Pahor se je skupaj s kmetijskim ministrom Milanom Pogačnikom pogovoril tudi s predstavniki družbenih skupin, ki so povezane s kmetijstvom, ter tako končal dvostranske pogovore vlade s prihodnjimi partnerji v razvojnem dialogu. "V drugi polovici februarja bomo sklicali prvi razvojni dialog, ki bo tekel toliko časa, dokler ne bomo upravičeno sklepali, da smo s pravimi ukrepi premagali gospodarsko in finančno krizo ter zasejali prave korenine novega razvojnega zagona," je po srečanju v Ljubljani, na katerem je sodeloval tudi okoljski minister Karl Erjavec, povedal predsednik vlade. V tem razvojnem dialogu bodo po njegovih besedah sodelovali predstavniki delodajalcev, delojemalcev, mladih in starejših, nevladnih organizacij, univerze, Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter skupin, povezanih s kmetijstvom.

Boj s trgovino
Kmetijsko-gospodarska zbornica po besedah njenega predsednika Cirila Smrkolja pričakuje tudi večjo podporo vlade slovenski živilskopredelovalni industriji, slovenskemu lastništvu domače industrije in tudi trgovine, "kajti brez domačih posrednikov prodaje kmetijsko-živilskih proizvodov v Sloveniji in tudi širše je možnost obstoja slovenskega kmetijstva in podeželja zelo omejena". Predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk je v pogovorih z vlado izpostavil problematiko kmetijskih in gozdarskih zadrug, Sindikat kmetijstva in živilskopredelovalne industrije Slovenije pa je vlado pozval, naj jih podpre v neenakem boju, ki ga imajo s trgovino in v katerem je živilska industrija šibka stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.