Slovenija
41 ogledov

Knjižica pripravljena na turiste

Knjižnica Suzana Kos
Brezplačno. Izdana je knjižica s podrobnim opisom 14 poti po slovenski Istri.

Koper. “Zanimanje za knjižico je precejšnje, ponjo prihajajo predvsem domačini, med turistično sezono pa bo verjetno po njej povpraševalo tudi več turistov,” pravi Vanja Bolčič iz koprskega turističnoinformacijskega centra (Tic).

Koprska občina je nedavno sklenila projekt tematskih poti po slovenski Istri, ki ga je uresničila s pomočjo evropskih sredstev v okviru programa razvoja podeželja.

Označili 15 poti

“Želja snovalcev projekta je bila ljudem približati lepote našega zaledja ter znova obuditi skrb za naravo in okolje ter seveda ohranitev bogate kulturne dediščine slovenske Istre,” poudarjajo na občini, ki bo 7. aprila odprla Tic tudi v Ankaranu. V zaledju Kopra so očistili, uredili in označili skupno 15 poti; od tega je devet pešpoti, pet poti je namenjenih kolesarjem, uredili pa so tudi eno učno pot.

Knjižico je mogoče dobiti brezplačno, nazorno pa opisuje trajanje, zahtevnost, dolžino vsake poti in vzpon, ob zemljevidu vsake poti so naštete zanimivosti ob njej, prav tako pa dobijo pohodniki in kolesarji informacije, kje se lahko 
okrepčajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.