Slovenija
46 ogledov

Ko bo, bo sodba hitra

Dvomov, ki spremljajo afero Flip, bo očitno konec šele po zaključku sojenja. (Fo Žurnal24 main
Afera Flip. Domnevni pedofil v hišnem priporu. Otroci ne bodo zaslišani.

Obramba ima zdaj osem dni časa za ugovor na obtožnico, a še ne vemo, ali bomo to storili, saj se bomo z njo in njeno pravno korektnostjo tako ali tako ukvarjali na obravnavi,” pravi Luka Zajc, odvetnik nekdanjega trenerja športnega društva Flip, 35-letnega Pirančana Mitje M. Temu je po štirih mesecih prejšnji teden sodišče pripor odpravilo in ga nadomestilo s hišnim priporom.

Otrok se v fazi glavne obravnave ne zaslišuje, njihove izjave se bodo samo pogledale.
Luka Zajc, odvetnik obtoženega

Okrožna državna tožilka je namreč končala preiskavo o domnevnih pedofilskih dejanjih nekdanjega trenerja in na koprsko okrožno sodišče vložila obtožbo, ki Pirančana bremeni 48 kaznivih dejanj spolnega napada na 16 deklic, mlajših od 15 let.

Zajc pričakuje, da se bo sojenje začelo v mesecu ali dveh. “Ko bo končano, bo čas za komentarje. Tudi sicer je postopek tajen.” Poskušali smo se pogovoriti tudi s trenerjevimi domačimi, a so nas ti po nasvetu odvetnika zavrnili.

Otrok ne bodo zasliševali
Glavna obravnava.
Zadeva je v fazi obtožnice in kaže, da se bo obravnava začela julija ali avgusta, zaradi pravosodnih počitnic morda tudi septembra. Odvetnik pričakuje, da to ne bo dolgotrajen proces, saj se otrok v fazi glavne obravnave ne zaslišuje in se bodo samo pogledale njihove izjave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.