Slovenija
76 ogledov

Ko en dan zaznamuje prihodnost

Razstava Branko Suhy
1/11
Boštjan Tacol
11. septembra ob 14.45 - to je datum in ura nesreče v WTC-ju, in točno 10 let kasneje je na temo tega terorističnega napada naš slikar Branko Suhy odprl razstavo.

Slikar in grafik Branko Suhy, redni profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, v svojih delih angažirano upodablja pomembne dogodke. Pred usodnim 11. septembrom 2001 je nekaj časa preživel v New Yorku. Katastrofalni dogodki so se ga globoko dotaknili in pretresljive podobe New Yorka so njegov osebni odziv nanje.

Umetnik je v svojem delu ujel posledice velikih političnih, ekonomskih in družbenih sprememb zadnjih let. Značilnost njegovega umetniškega izraza je robustnost in precizna izbira barvne palete, monokromatske slike pa pustijo gledalcu le malo prostora za dvoumje, pravijo v Narodnem muzeju, kjer je razstava. Dodajajo: "Pričujoča razstava nas opominja, kako lahko samo en dan zaznamuje našo prihodnost in kako medkulturne razlike privedejo do trka civilizacij. Suhyjev izjemen opus, posvečen tragediji 11. septembra 2001, priča o obstoju in nesprejemljivosti velikanskega zla."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.