Slovenija
4 ogledov

Ko je na cesti vse narobe

Pijan, brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in pijanim sovoznikom povzročil prometno nesrečo.

Kranjski policisti so včeraj popoldne v Retečah pri Škofji Loki obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzorčil 40-letni voznik iz Medvod pri Ljubljani.

Voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja je pod vplivom alkohola (0,94 mg/l) z neprilagojeno hitrostjo in vozilom, ki ni bilo registrirano, trčil v objekt ob cesti. Vozilu so bile nameščene druge registrske tablice, na sprednjem sedežu pa je vozil pijanega sopotnika.

"Za opisane prekrške je predpisana globa v znesku 3.120 evrov," so sporočili kranjski policisti, ki okoliščine nesreče sicer še preiskujejo.

Alkohol kriv za še več nesreč

Alkohol je bil sicer povzročitelj tudi treh prometnih nesreč na Dolenjskem. Petkovo čelno trčenje pri Trebnjem, v katerem sta bili dve osebi (ena lažje in ena težje) poškodovani, je povzročil 76-letni voznik v alkoholiziranem stanju.

Isti dan je prav tako v Trebnjem 23-letni voznik trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Alkoholiziran je bil tudi 67-letni voznik, ki je pri Brežicah zletel s ceste.

Komentarjev 6
  • bojčuh 15:50 14.marec 2013.

    Ne zagovarjam alkohola in vožnje pod vplivom ampak me moti DEJSTVO,da tudi gospodje POLICISTI,ko odvržejo obleko iz sebe spijejo kakšno pivo ali špricer "seveda v mejah normale" če verjamete ampak ,ker imajo v vozniških ali prometnih dovoljenjih ZATAKNJENE delovne izkaznice ...prikaži več jim sodelavci OB MOREBITNI USTAVITVI REČEJO SAMO ""SREČNO VOŽNJO" PREVERJENO DEJSTVO IZ LASTNIH IZKUŠENJ.ME PA PRAV TAKO ZANIMA ČE NAŠ ""VRLI VINKO GORENAK IN LJUBO ZAJC IZ GPU-JA VOZITA PO PREDPISIH.Bi jih bilo prav lepo enkrat zasledovati z novimi policijskimi vozili PASSAT z PROVIDO in posnetek objaviti na youtub-u.Mislim,da bi bil posnetek FASCINANTEN ali se morebiti MOTIM.Presodite sami?????

  • puys 15:29 11.marec 2013.

    76 let pa še vinjen za volanom... no rezultat tega je očiten.

  • motorcki 14:41 11.marec 2013.

    kar se Janez nauči,to.......Je pa na cesti opazno premalo policijskih kontrol in zato spet upajo pijani vozit.Tudi pijancev je že čez 300.000,tako,da ni čudno da je vsak tatretji pijan,le dobijo jih ne.